Dekton®: onze favoriet onder de keukentrends

Hét materiaal dat in de keukensector in sneltempo aan populariteit wint? Dat is Dekton®! Dek-wat? Keukenspecialist SD Schrijnwerkerij en Interieurbouw vertelt ons waarom een keukenblad uit Dekton® zo geliefd is!

Dekton®: what’s in a name?

Je vraagt je waarschijnlijk eerst en vooral af: waaruit bestaat Dekton®? Wel, in tegenstelling tot natuursteen, zoals graniet, is Dekton® niet gewoon terug te vinden in de natuur. Het volgt een specifiek productieproces: zo’n 20 mineralen, waaronder porselein en kwarts, worden onder hoge druk en hoge temperaturen samengeperst. Het ontstaansproces is dus vergelijkbaar met dat van natuursteen, maar dan extreem versneld: om Dekton® te verkrijgen, heb je amper acht uur tijd nodig!

keuken in witte dekton

De 6 redenen om voor Dekton® te kiezen

#1: ziet eruit als natuursteen, hout of beton

Een eerste reden om voor Dekton® te kiezen, is de uitstraling. Het is een (bijna) perfecte imitatie van natuurlijke producten. Ideaal dus als je houdt van de look van natuursteen, hout of beton. Enkele veelgekozen afwerkingsmogelijkheden zijn:

  • een effen kleur met reliëf
  • een nabootsing van marmer of graniet
  • een roestige kleur voor een stoere, industriële look
zwarte dekton keukeneiland
Ja hoor: Dekton® bestaat ook in stijlvol zwart!

#2: behoudt zijn kleur

De kleuren van Dekton® vergaan niet. Je werkblad ziet er dus, zelfs na jaren intensief gebruik, nog altijd uit als nieuw. Zelfs uv-stralen doen niets aan de uitstraling: ideaal dus voor bijvoorbeeld een buitenkeuken!

#3: is bestand tegen krassen

Dekton® is erg slijtvast: de toplaag hoeft niet behandeld of gepolierd te worden. Met een minimum aan onderhoud gaat je keukenblad jarenlang mee. Je hoeft zelfs geen snijplank te gebruiken: Dekton® is perfect bestand tegen krasjes!

ledverlichting in witte dekton keuken
Met wat ledstrips ziet je Dekton®-keuken er éxtra luxueus uit.

#4: heeft een laag risico op vlekken

Dekton® is allesbehalve poreus: gekleurde vloeistoffen, alsook chemische of zure producten krijgen de kans niet om in het materiaal te trekken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om permanente vlekken. Onderhoudsvriendelijk? Check!

keukentafel uit dekton
Je kunt Dekton® niet alleen voor een keukeneiland gebruiken – ook als blad voor je keukentafel is dat het perfecte materiaal!

#5: kan tegen hoge temperaturen

Een hete kookpot vast en geen hand meer over om een onderlegger te nemen? Geen zorgen: je pot rechtstreeks op het Dekton® aanrecht plaatsen, vormt geen probleem! Het materiaal is immers vuur- en hittebestendig. Geen donkere en verbrande cirkels op jouw keukenblad, dus!

#6: prijzig, maar duurzaam

De prijs van Dekton® ligt tussen €600-€700/m2. Dat is misschien iets meer dan je zou neertellen voor een ander materiaal, maar je krijgt er ook meer voor terug. Zo hoef je deze investering slechts eenmaal te maken: Dekton® gaat een leven lang mee!

luxueuze keuken uit hout en dekton

Tip van SD Schrijnwerkerij en Interieurbouw: de unieke eigenschappen van Dekton® maken het ook het ideale materiaal voor werkbladen en wanden in je badkamer! Door de slijtvastheid en hardheid, wordt Dekton® zelfs gebruikt als vloerbedekking: zowel binnen, buiten als op de trap krijg je een prachtige egale vloer waarvan de kleur niet vergaat.

20/09/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?