De poef: het manusje-van-alles in je interieur

Ze bestaan in alle maten en kleuren. Van kussen over voetenbankje tot bijzettafeltje, traditioneel of modern. De poef is alomtegenwoordig: in de woonkamer, slaapkamer, kinderkamer of eetkamer. Laat je 6 keer inspireren!

 

Een poef voor elk interieur

De poef is hét decoratie-item bij uitstek: hij past bij elke stijl. Enkele ideetjes op een rij.

1.     De rieten poef

Een rotanpoef is perfect te combineren met een landelijke stijl en landelijke elementen. Groene tinten en planten in huis maken de cottage-sfeer compleet.

2.     De fluwelen poef

De romantische zielen onder ons vlijen hun voetjes graag neer op een fluwelen poef. Zachte pasteltinten zijn helemaal geen kitsch meer, integendeel. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer.

3.     De leren poef

De industriële look komt volledig tot zijn recht in combinatie met leren accessoires. De strakke leren poef is het decoratiestuk bij uitstek. Leer staat voor karakter. Hou je meer van de doorleefde bohemien-sfeer? Ook hier kun je voluit voor leer gaan!

4.     De poef als pronkstuk

Een ideetje dat komt overgewaaid uit Japan is een lage houten tafel met een aantal poefs eromheen. Leef je uit met verschillende kleuren en patronen!

5.     De poef als bijzettafeltje

De ronde platte poef kan makkelijk dienen als bijzettafeltje. De Scandinavische poef met een grof gebreid patroon zien we al een tijdje ook in onze interieurs opduiken. Maar ze hebben nog niets van hun charme verloren. Gezelligheid is troef met deze poef!

6.     De zitzak als lamme goedzak

Vooral in de kinderkamer blijft de zitzak een populair item. Leuk en speels! Je kunt een felle kleur kiezen om extra pit te geven aan de kamer, of een zitzak met een dierenprint, voor een exotische toets.

21/05/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?