De kleinste huisjes zijn het gezelligst!

Een gezellige sfeer creëren in een grote, open ruimte is niet makkelijk. Een kleine woonkamer of slaapkamer knus inrichten daarentegen, dat gaat vanzelf! Om dat te bewijzen, zochten we de kleinste huisjes uit met de gezelligste interieurs.

Miners Shelter in Arizona

In het eerste huisje kan je dan misschien niet wonen, tenzij je van plan bent om nooit meer uit je bed te komen, je kan niet ontkennen dat het supergezellig is. Opgetrokken uit beton, staal en glas, biedt de Miners shelter ruimte voor exact één bed. Een knus bed, kaarsjes én een spectaculair uitzicht: dit is gezelligheid op z’n best!

Bron foto’s

Klein wonen op wielen in de Leaf House

Wie graag rondtrekt en zich aangetrokken voelt tot het nomadenleven, maar anderzijds niet te veel wil inboeten aan luxe, zal zich meteen thuisvoelen in de Leaf House. Het huis op wielen biedt alle nodige comfort van een ‘normaal’ huis met dat voordeel dat je het overal ter wereld kan neerplanten.

Klaar voor het nomadenleven in de Leaf House? Voorzie dan een budget tussen de 20.000 en 65.000 dollar. Je kan ook zelf een Leaf House bouwen. Voor 150 dollar kan je de plannen kopen en zelf aan de slag gaan.

Bron: TinyHousing.ca

Little cabin in the woods

Dit eco-friendly hutje werd gebouwd aan het Deep Creek Lake in Maryland en biedt een woonruimte met ‘open’ keuken, een slaapkamer en badkamer. De beperkte oppervlakte zorgde er al voor dat het een knus hutje was, maar de vintage meubelen en kleuren, het verweerde hout en uiteraard de locatie maken van dit hutje de meest gezellige kleine woning.

Het prachtige uitzicht vanop je ‘front porch’, waar je de klok rond kan genieten van de ultieme rust, krijg je er gratis bij!

Dit hutje en nog andere kan je huren via Blue Moon Rising.

Shepherd’s hut

De Shepherd’s huts zijn eigenlijk traditionele mobilhomes voor schapenherders. Rond 1800 zag je deze regelmatig opduiken in het Engelse landschap. Tegenwoordig zijn ze vooral gegeerd voor hun schattige look en übergezellige interieur.

Stap binnen in de Shepherd’s hut. Wedden dat je nooit meer weg wilt?


De prijzen voor Shepherd’s huts verschillen sterk door de vele mogelijkheden: verf, ramen, het trapje, het interieur, … Afhankelijk van de grootte en de gebruikte materialen, betaal je tussen de 8000 en 14000 pond. Bovendien kan je ze voor alles gebruiken: als gastenverblijf, een kantoor in de tuin of zelfs een pub!

Meer weten? Roundhill Shepherd’s Huts

13/08/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?