De fijnste slaapplekjes voor je baby

slappplek baby

Ben je in verwachting van een kindje of heb je er net een op de wereld gezet? Dan hoop je vast dat je baby slaapt als een roos. Maar wat zijn de nu de fijnste slaapplekjes voor een baby? Deze drie opties zijn alvast het overwegen waard.

1.      De klassieke wieg

De klassieke wieg blijft een geweldige slaapplaats voor een baby. Je kunt de wieg zowel in een aparte babykamer als in je eigen slaapkamer zetten. Tegenwoordig bestaan er bijzonder stijlvolle exemplaren. Moderne, strakke wiegen kunnen erg mooi zijn in een minimalistisch interieur, maar ook de ouderwetse modellen met schattige gordijntjes zijn weer helemaal in. Kies bij voorkeur een kwaliteitsvolle wieg met een tijdloos karakter, zodat het bedje ook voor je volgende kinderen of zelfs voor toekomstige generaties dienst kan doen.

slappplek baby

2.      Co-sleeper: een slaapplek dicht bij jou

Een co-sleeper is een halfopen bedje dat je als een soort verlengstuk naast je eigen bed plaatst. Dit type slaapplek brengt heel wat voordelen met zich mee: je houdt je baby’tje gemakkelijk in het oog, kunt met een gerust hart slapen en neemt je kindje gemakkelijk bij jou om ’s nachts borstvoeding te geven. Een co-sleeper is een ideale oplossing voor mama’s of papa’s die hun kindje graag heel dicht bij zich houden. Toch is het goed mogelijk dat jouw baby beter slaapt in een aparte ruimte. Daarnaast is een co-sleeper ook minder geschikt voor ouders die van de minste beweging wakker worden.

slaapplek baby

3.      Een babynestje voor overdag

Natuurlijk hopen we allemaal dat onze baby ook overdag genoeg dutjes doet. Voor die spontane momentjes is een babynestje een praktische oplossing. Zo’n bedje leg je bijvoorbeeld in een speelbox of zelfs bij jou in de zetel. Doordat je een babynestje overal kunt leggen, is het een handige manier om je slapende baby in de gaten te houden terwijl jij wat strijk inhaalt, je favoriete serie kijkt of een van onze DIY’s uittest.

slaapplek baby

 

13/08/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?