Breng de lente in je keuken met deze lentekleuren

Heerlijk, het zonnetje schijnt weer! De lente staat voor de deur, tijd dus om ook je woning op de lente voor te bereiden. Door met frisse kleuren in je keuken en in je interieur te werken, breng je het lentegevoel helemaal in huis. Groen, blauw of geel, het kan allemaal. Wil je het iets minder gewaagd, dan kan je ook met wit en met natuurlijke materialen werken om de lente in huis te halen.

Groen in je keuken

Tijdens de lente wordt de natuur een stuk groener, dus waarom zou je dat niet doortrekken naar je eigen keuken? Door je kasten of de muren in je keuken een laagje groene verf te geven, creëer je het ultieme lentegevoel. Deze lente zijn vooral de lichtere tonen groen erg in trek. Laat je bijvoorbeeld inspireren door onderstaande voorbeelden, waar erg veel met de muntgroen kleur is gewerkt. Deze kleur combineert erg mooi met wit en met natuurlijke materialen.

Je hoeft trouwens niet meteen een hele muur groen te schilderen, je kan ook op een iets subtielere manier kleur aanbrengen. Zo kan je ook de binnenkant van je kasten een laagje verf geven, of je kan kleur aanbrengen door met je decoratie te spelen.

Geel in je keuken

Geel straalt energie uit, en geel brengt licht in je interieur. In combinatie met witte meubelen en een houten vloer krijg je gegarandeerd een geslaagd effect. Een andere mogelijkheid is werken met verschillende tonen geel, zo zie je in de afbeelding hieronder een lichtgele muur gecombineerd met een felle, gele tafel. Het is gewaagd, maar het resultaat mag er zijn!

Geel combineert trouwens ook goed met groen, door deze twee kleuren met elkaar te combineren breng je rust en harmonie in je interieur.

Natuurlijke kleuren in je keuken

Groen en geel zijn natuurlijk redelijk opvallende, felle kleuren. Deze in je keuken aanbrengen is dan ook niet zonder risico, en zal niet altijd een geslaagd effect geven. Wil je wat minder risico lopen, en toch de lente in huis halen? Dan kan je ook opteren voor een combinatie van wit met natuurlijke materialen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een houten eettafel en houten stoelen? Of je kan ervoor opteren om enkele planten in je keuken te plaatsen, zo breng je groen in je keuken, waardoor het lentegevoel meteen volgt.

04/03/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?