BOE! Halloweendecoratie voor de durver en de bangerik

Halloweendecoratie en halloweenversiering met slinger, pompoen, geraamte, spinnen

Nog tien dagen en het is alweer zover: Halloween staat voor de deur! Tijd om horrorfilms te kijken, pompoensoep te eten en het in en rondom het huis zo eng mogelijk te maken! Maar hoe doe je dat precies? Wij geven je alvast wat inspiratie met deze leuke halloweendecoraties.

In de woonkamer, de keuken, de slaapkamer, de speelkamer…: halloweendecoratie past in elke kamer! Dat je vooral oranje en zwart, dé kleuren van Halloween, moet laten terugkomen, had je waarschijnlijk al wel geraden. Maar hoe kan je er echt een geslaagde Halloween van maken?

Halloweendecoratie buiten: jaag de buren schrik aan

Net zoals je ook met Kerstmis buiten lichtjes hangt, kun je de voortuin decoreren met halloweenaccessoires. Slingers, lampen, pompoenen… laat je creativiteit de vrije loop! Zo kun je je een hele namiddag amuseren met het uithollen van pompoenen. Een boze blik, een grappige lach of een gekke bek: aan jou de keuze. Je hoeft er zelfs geen gezichtje van te maken: woorden zoals ‘boe’ of ‘Halloween’ zijn ook perfect mogelijk. Geen tijd of zin om zelf aan de slag te gaan? Koop dan een pompoen die al uitgesneden is, zoals dit leuke exemplaar. Het enige wat jij nog moet doen, is een kaars in de pompoen zetten. Leuk én makkelijk, toch? ;-)

Uitgeholde, lachende pompoenen die verlicht worden met kaarsen
Uitgeholde, lachende pompoen van Etsy voor €15.

Een ander leuk idee? Deze skelettenset is ook eens iets anders: de geraamtes lijken uit de grond te komen! Het is iets duurder, maar gaat wel jaren mee. Volgend jaar kun je dus gewoon weer je buren laten schrikken!

halloweendecoratie voor buiten: geraamtes komen uit de grond
Geraamteset van Etsy voor €107,33.

Burn baby burn

Met kaarsjes maak je die leuke tv- of spelletjesavond meteen extra gezellig! Niet eng genoeg voor Halloween? Jawel hoor: je hebt kaarsenhouders in allerlei maten, vormen en figuren. Wanneer je ook nog eens de lichten dimt kun je helemaal beginnen griezelen! Zie je daar nu een schim in de verte?! Een beetje schrik gekregen van al die akelige decoratie, maar wil je toch wat halloweenversiering in huis? Ga dan voor deze leuke kaarsjes: kleine, maar oh zo schattige monstertjes, die perfect in het thema passen! Wie kan hier nu bang van hebben?!

kaarsenhouders met lachend schattig monstertje op
Handgemaakte kaarsen van Etsy voor €9,49.

Tip: Naast de gezelligheid van de kaars ook nog een lekkere geur? Lees hier hoe je zelf geurkaarsen maakt!

Halloween muurdecoratie voor die extra touch

Hét dier dat, op de zwarte kat na, steeds met Halloween geassocieerd wordt? De vleermuis natuurlijk! Vleermuizen zijn mysterieuze nachtbeesten die je niet altijd ziet: ze hebben dus iets duisters over zich. Ideaal voor deze feestdag! Verwerk ze in je halloweenversieringen door ze af te drukken en uit te knippen: perfect als muurdecoratie. Geen zin om te knutselen? Koop dan gewoon deze leuk set muurstickers in de vorm van vleermuizen. En om het allemaal extra spooky maken, kan je jouw muren ook voorzien van een eng citaat.

Halloween muurdecoratie van vleermuizen
Vleermuizen muurdecoratie van Etsy voor €14,43.

Tijd voor spookuur!

Van twaalf uur tot één uur ’s nachts is het zover: spookuur! Tijd voor spoken en vampieren om wakker te worden en voor heksen om uit te vliegen. Hoor jij ze ook al? Wees zeker goed voorbereid door ten allen tijde de klok te kunnen lezen. Met dit exemplaar heb je in ieder geval al een winnaar in huis: de klok lijkt op de maan, een vleermuis slingert eronder. Ga jij spookuur ontwijken… of sta jij stiekem op de loer?

Vleermuisklok, klok lijkt op maan, vleermuis hangt er als hanger onder
Wandklok van Etsy voor €26,07.

Zo, dat waren alvast enkele ideeën! Wij weten waarnaartoe om onze halloweendecoratie te halen. En jij, hoe versier jij je huis?

14/10/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?