Doe je voordeel met een bakstenen muur in je interieur!

Heeft het huis of appartement dat je wil renoveren een ruwe bakstenen muur in het interieur, laat die dan vooral onaangeroerd. De jongste jaren is zo’n muur erg trendy geworden. Het is een heuse blikvanger die je interieur een leuk cachet geeft. Maar oordeel vooral zelf. We tonen je graag enkele voorbeelden die de specifieke charme van een bakstenen muur in je interieur bewijzen.

Perfect contrast

Dat je een kamer kunt laten schitteren dankzij een bakstenen muur heeft alles met contrast te maken. Baksteen is een bruut en natuurlijk materiaal dat perfect bij lichte meubels en zachte materialen past. Combineer bijvoorbeeld een accentmuur in baksteen met een wit plafond en een houten vloer. Hou je van subtiliteit? Bedek dan een gedeelte van de muur en gebruik verlichting om het reliëf van de stenen in de verf te zetten. Je kunt zowel kiezen voor een industriële feel als voor een retrolook!

keuken met bakstenen muur

 

Een bakstenen muur in kleur

bakstenen muur

Je bakstenen muur herschilderen? Als je dit besluit te doen, ben je maar beter zeker van je stuk! Een geverfde muur is wel iets makkelijker in je interieur te integreren dan een ruwe bakstenen muur. Kies liefst voor matte kleuren, omdat die de voegen tussen de stenen het beste laten uitkomen. Wat denk je bijvoorbeeld van toon-op-toon voegkleuren?

Alternatieven voor een bakstenen muur

Heeft de woning die je renoveert geen bakstenen muur? Dan kun je er natuurlijk zelf een maken. Of toch doen alsof. Zo kun je platte bakstenen of steenstrips kopen om voor een bestaande muur te plaatsen. Om het budget binnen de perken te houden, bereken je het best op voorhand de prijs per vierkante meter. Wil je een onberispelijk resultaat? Dan is het geen slecht idee om een beroep te doen op een professional. Ook hier kun je kiezen tussen een rustieke of een meer moderne stijl.

bakstenen muur

Goed om te weten

Vergeet niet dat je een bakstenen muur goed moet onderhouden. Zo moet je het oppervlak behandelen om niet te veel stof aan te trekken. Ga eerst eens over de muur met een staalborstel en herstel (een deel van) het metselwerk als het beschadigd is. Reinig alles met behulp van wat water en een borstel. Daarna kun je de muur behandelen met lijnolie, dat de kleuren zal doen herleven, en met een antivlekkenmiddel. Als dat klaar is, volstaat het om af en toe eens met de stofzuiger of een plumeau te passeren om de muur als nieuw te houden!

 

15/08/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

A
Abitaz

Leuk artikel en goeie tips! Naast bakstenen muren zijn we trouwens zelf ook fan van bakstenen plafonds.

B
Bart

Super gaaf! Vooral op de werkkamer vind ik het erg leuk uit zien. Ik ben zelf ook bezig met mijn huis verbouwen en ik doe hier erg veel inspiratie uit op, dus bedankt!

Bekijk 1 andere vraag over dit project