Badkamerdecoratie opnieuw uitgevonden!

Badkamerdecoratie

Ben je aan het bouwen of verbouwen? Bij de inrichting van de badkamer ben je waarschijnlijk vooral bezig met basisstukken zoals het ligbad of de wastafel. Hoewel die meubels natuurlijk hun invloed hebben op de look van je badkamer, zijn het verrassend genoeg net de kleine spulletjes die bepalend zijn. Dat is goed nieuws voor niet-(ver)bouwers die hun badkamer toch willen opfrissen of vernieuwen. Ontdek de trends op het vlak van badkamerdecoratie!

De ster van de badkamerdecoratie: Moeder Natuur

Er is niets dat je badkamer zo snel opfrist als enkele strategisch geplaatste planten. Orchideeën, cactussen, varens of vrouwentongen: alles kan! Je hoeft natuurlijk niet meteen een tropisch regenwoud te creëren, al heeft dat misschien ook zijn charmes. Zeker als je een kleine badkamer hebt, denk je maar beter goed na waar je het beschikbare groen neerpoot. Je bespaart bijvoorbeeld kostbare plaats door je planten op te hangen. Voor het raam vangen ze voldoende licht, en beschermen ze je meteen tegen nieuwsgierige blikken van de buren. Dubbele winst!

Een seizoensgebonden decoratie

De inrichting van je woonkamer durf je al eens aan de seizoenen of de feestdagen aan te passen: subtiele narcissen tijdens de paasperiode, vlakketjes voor verjaardagen, en natuurlijk een overdadig opgesmukte kerstboom in december. Waarom probeer je zoiets ook eens niet in je badkamer?

Baad voortaan in thema

Je badkamerdecoratie hoeft overigens niet eens tijdsgebonden te zijn. Breng bijvoorbeeld de zee naar je badkamer door schelpjes op de vensterbank uit te strooien, een blauw-wit-gestreepte badkamermat uit te gooien en een ronde spiegel met een brede rand op te hangen. Ook de zomer kun je eenvoudigweg binnenhalen met behulp van decoratiestickers in de vorm van bloemen en palmbomen of een douchegordijn met streepjes in alle kleuren. Wil je je neus ook verwennen? Maak het geheel af met enkele geurstokjes. Ze ruiken niet alleen lekker, maar zijn met het juiste houdertje ook een echt decoratiestuk!

Badkamerdecoratie

 

12/07/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?