Wil je een klassieke badkamer? Ga voor hout!

Essentiel Facq

Als je denkt dat hout geen geschikt materiaal is om in de badkamer te gebruiken, think again. Hout past wel degelijk in de badkamer, mits je met enkele zaken rekening houdt natuurlijk. Ben je dol op een klassieke badkamerinrichting? Dan is hout zeker een voltreffer.

Hout is onmisbaar in een klassieke badkamer

Tegenwoordig is hout niet meer weg te denken uit de badkamer en evolueerde het zelfs tot een basismateriaal. Het is de ultieme sfeermaker en straalt rust uit. Ideaal dus om ’s avonds met een goed boek van een warm bad te genieten … in de juiste omgeving. Zorg er wel voor dat je voor een weinig vochtgevoelige houtsoort kiest, zoals teak of merbau.

Parket in de badkamer

Hout is een duurzaam materiaal en daarom ook geschikt als badkamervloer. Hou er wel rekening mee dat een houten badkamervloer extra aandacht en onderhoud vergt. Voorzie tussen de plinten een siliconenvoeg. Voor de afwerking van de vloer zelf kies je voor beschermende olie of vernis. Je kunt ook voor een scheepsdekvloer kiezen: een combinatie van hout en rubbervoegen. Zo voorkom je dat de vloer het vocht opneemt. Om je vloer te onderhouden, kies je het best voor aangepaste producten.

Essentie(e)l badkamermeubel

Een perfect voorbeeld van een klassiek badkamermeubel dat voorzien is van alle kwaliteiten, is het Essentiel-meubel van Sanijura. Deze serie badkamermeubels staat garant voor een verfijnd design en is gemaakt van hoogwaardig massief eikenhout uit Frankrijk. In het meubilair is er veel opbergruimte voorzien, waarin je gegarandeerd al je badkamerspullen kwijt kunt. Aan de voorkant van de meubels zie je houtnerven die voor een authentieke uitstraling zorgen. De wastafel is vervaardigd uit porselein, dat voor dat tikkeltje extra zorgt.

Essentiel Facq

Essentiel Facq

Gadgets in hout

Om je badkamer nog huiselijker in te richten, kun je voor houten badkameraccessoires kiezen. De gadgets stralen rust uit, maar geven ook meteen uitstraling aan je klassieke badkamerinrichting.

Hout in de badkamer

 

 

18/11/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

TW
trudi white

Can you please tell me who sells or distributes your product in the usa? I appreciate the thoughtful design of this interior of the vanity. We live in the San Francisco Bay area of California. I am looking for a wall-mounted vanity that is approximately 61 cm x 48 cm ( 24 inches x 19 inches)

If your products are not available, can you recommend other manufacturer?

Thank you!