Welke waskom vervolmaakt jouw badkamer?

Tanden poetsen, gezicht wassen, make-up aanbrengen, scheren, handen wassen… Je staat regelmatig voor de waskom in de badkamer. Reden genoeg om te kiezen voor een waskom die jouw badkamer vervolmaakt, de finishing touch als het ware! 

De waskom: hoofdrolspeler in de badkamer

De waskom speelt een hoofdrol in de badkamer. Deze moet niet alleen praktisch zijn, maar ook mooi. Een waskom kan namelijk mee de sfeer in je badkamer bepalen. Om de perfecte waskom te kiezen die jouw badkamer vervolmaakt, hebben we enkele belangrijke eigenschappen op een rij gezet.

Formaat en vorm van de waskom

De waskom maakte de afgelopen jaren een enorme evolutie door. Tegenwoordig zijn waskommen verkrijgbaar in elke denkbare vorm en in alle formaten. Je kan bijvoorbeeld kiezen tussen ovale, ronde, vierkante, rechthoekige, driehoekige,… waskommen. Bovendien is een vierkante wasbak niet enkel mogelijk in moderne badkamers of ronde in klassieke badkamers. Tegenwoordig mag alles!

   

Montage van de waskom

Als je een waskom kiest, is het belangrijk dat je ook de verschillende montagemogelijkheden afweegt. Houd jij het graag strak en subtiel? Kies dan voor een onderbouwwaskom waarbij de rand van de waskom gelijk loopt met de rand van het wastafelblad. De waskom wordt met andere woorden volledig ingewerkt waardoor je geen last hebt van randjes.

Wil je de waskom meer in het oog laten springen? Kies dan voor een stijlvolle opzetwaskom. Deze waskom wordt op het bovenblad van het badkamermeubel gemonteerd. Een derde mogelijkheid is een inbouwwaskom. Deze waskom wordt ingebouwd in het hiervoor speciaal uitgesneden wastafelblad dat steunt op het onderbouwmeubel.

   

Materiaal vs. kleur

Alsof het maken van deze keuzes nog niet moeilijk genoeg is, moet je ook nog beslissen uit welk materiaal de waskom gemaakt moet zijn en welke kleur de waskom krijgt. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een waskom in natuurlijke materialen, zoals bijvoorbeeld marmer of riviersteen. Maar je kan ook voor het bekendste materiaal gaan: keramiek. Hier heb je de keuze tussen verschillende kleuren. Meestal kiest men voor wit of zwart.

31/03/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?