WC hoogte aanpassen met een wc verhoger

Wanneer je een deel van je autonomie verliest, kan je een aantal handelingen niet zelfstandig meer uitvoeren. Dat komt bijvoorbeeld voor na een ongeluk. Om personen die zich in zo’n situatie bevinden te helpen, zetten fabrikanten van sanitaire elementen alles in het werk om oplossingen op maat uit te werken. Een goed voorbeeld daarvan is een wc verhoger waarmee je de wc hoogte kan aanpassen.

Het gebruiksgemak in je badkamer

Een badkamer en een toilet zijn ruimtes waar je heel wat risico loopt om te vallen en je te blesseren. Wanneer je een deel van je autonomie verliest, is het belangrijk om je badkamer op de juiste manier uit te rusten. Vooraleer je grote ingrepen uitvoert, kan je beginnen met een aantal kleine aanpassingen die voor meer veiligheid zorgen.

Om te vermijden dat je uitglijdt, kan je bijvoorbeeld een antislipmat in je douche plaatsen. Je kan ook een opstapje voorzien om gemakkelijker in bad te kunnen stappen. Een handgreep in de buurt van het bad of het toilet is ook heel nuttig om gemakkelijk te gaan zitten en op te staan. Maar om de wc hoogte aan te passen, bestaat er een revolutionair systeem: een wc verhoger.

Hoe kan je de wc hoogte aanpassen?

Een wc heeft gewoonlijk een hoogte van 42 cm. Als je de wc hoogte aanpast, heb je meer comfort zeker wanneer je wat ouder wordt. Een wc verhoger is hiervoor de ideale oplossing. Met dit systeem is het veel gemakkelijker om op het toilet te gaan zitten wanneer je problemen hebt met je heup(en) of moeite hebt om je evenwicht te bewaren. Om de wc hoogte aan te passen, bestaat er een heel gamma wc verhogers die aangepast zijn aan de behoeften van de persoon wiens mobiliteit beperkt is. Er zijn verschillende modellen voorhanden, zowel voor hang wc’s als staande wc’s. Voor meer informatie, kan je altijd contact opnemen met je badkamerspecialist.

08/11/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?