Wat is onmisbaar bij het vernieuwen van je badkamer?

badkamerontwerp

Ben je van plan om het interieur van je huidige badkamer te vernieuwen, of wil je een geheel nieuwe badkamer ontwerpen? Dit artikel staat boordevol tips om je badkamer geheel naar je eigen stijl te ontwerpen. Bij het ontwerp van een badkamer, zal je je immers met vragen zitten als: “Welke elementen zijn onmisbaar bij het vernieuwen van je badkamer?”, of “met welke extra kosten dien je rekening te houden als je een badkamer ontwerpt?”.

Tip: Veel van de vragen die je hebt bij het ontwerpen van een badkamer komen ook terug bij het renoveren van de keuken.

Onmisbare sanitaire voorzieningen in de badkamer

Een douche en wastafel zijn onder alle omstandigheden een slim idee om aan je badkamerinterieur toe te voegen.

Welke sanitaire voorzieningen verder niet mogen ontbreken in de badkamer is grotendeels afhankelijk van de levensfase waarin je je bevindt. Een jong gezin wil bijvoorbeeld een bad in de badkamer hebben, om de kinderen makkelijker te kunnen wassen. Daarbij vinden veel jonge ouders het heerlijk om een momentje voor henzelf te hebben in een warm bad!

Naarmate je ouder wordt zal het steeds lastiger worden om over de hoge badrand te stappen. Een bad is in dit geval minder handig! Wil je toch een bad in de badkamer? Kies in dat geval voor een “inloopbad”, waarbij je een schuif omhoog kunt trekken. Zo hoef je niet over de badrand te stappen, maar loop je zo het bad in.

Over het opnemen van een toilet in het ontwerp van je badkamer zijn de meningen dan weer verdeeld: veel mensen verkiezen het toilet in een aparte ruimte te plaatsen, anderen integreren ze dan weer in hun badkamerontwerp.

moderne badkamer met grote tegels

Combineer tegels met vloerverwarming

Het ontwerpen van een badkamer begint bij het kiezen van de vloer- en wandbedekking. Vooral grote, ietwat grove en donkere tegels zijn momenteel trendy op het gebied van badkamerinrichting. Waarom? Omdat je ze kan combineren met vloerverwarming. In de badkamer is vooral elektrische vloerverwarming een slim idee: het is niet enkel betaalbaar, maar biedt ook de mogelijkheid om onafhankelijk te functioneren van je centrale verwarming. Zo kan je de temperatuur in je badkamer apart bedienen. Je loopt er immers met weinig kleren rond, dus het mag er wel enkele graden warmer zijn dan elders in huis!

Tip: ook een houten vloerbedekking in de badkamer is mogelijk!

Nette inrichting van de badkamerruimte

Niet alleen sanitaire voorzieningen zijn een must in je badkamer. Ook wil je de rest van deze ruimte op een sfeervolle wijze inrichten! Zorg bijvoorbeeld voor een grote spiegel aan de wand, met aan de bovenzijde een klein lampje of moderne spotjes in het plafond. Naast een spiegel mag ook een badkamermeubel niet ontbreken, om hier je handdoeken, zeepjes, toiletrollen en andere ditjes en datjes in op te kunnen bergen. Je zal versteld staan hoeveel opbergruimte je nodig hebt om al je spullen uit het zicht te houden.

15/10/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?