Vermijd chaos met deze tips voor de gezinsbadkamer!

Gezinsbadkamer inrichten

Nog vóór je je aan de échte ochtendspits waagt, is het vaak al ‘rush hour’ in huis. Je partner gijzelt de enige spiegel terwijl je zelf nog geen idee hebt hoe je haar erbij ligt, je zoon palmt de douche in en lijkt jouw haast niet te delen, terwijl de haarlakwalmen van je dochter je de (ochtend)adem benemen. Dat kan beter, toch? Met deze tips voor een gezinsbadkamer vermijd je chaos!

Gezinsbadkamer inrichtenPrivacy is een must in een gezinsbadkamer

Een goede gezinsbadkamer houdt rekening met het feit dat meerdere mensen tegelijk de ruimte willen gebruiken. Bij het ontwerp voorzie je dan ook best voldoende privacy. Installeer bijvoorbeeld een douchescherm op je bad. Hiermee sla je twee vliegen in een klap. Niet alleen spaar je plaats uit door je bad en douche te integreren; je houdt douchen ook privé, zelfs in het gezelschap van je gezinsleden.

Wachtrijen vermijden met de juiste wastafel

Niets zo vervelend als je tanden niet boven de wastafel kunnen poetsen omdat iemand anders zo nodig het enige kraantje nodig heeft om zijn gezicht te wassen. Vermijd wachtrijen (en een patroon van tandpastadruppels over de hele vloer van je badkamer) met een dubbele wastafel. Een spiegel die over de hele breedte van het meubel doorloopt, is wel een vereiste, anders blijft het nog drummen. Voorzie eventueel een opstapje voor je kinderen.

Dubbele wastafel gezinsbadkamer

Ga voor hygiëne en gemak

Randloos toiletEen intensief gebruikte badkamer betekent ook een badkamer die snel vuil is. Met een randloos wand-wc ben je zeker van onderhoudsgemak en een optimale hygiëne. Je bent namelijk verlost van die spoelrand waar vuil zich aan kan hechten. Maar gemak betekent ook dat je geen kou moet lijden. Gedaan met vechten om dat vierkante metertje badkamermat dankzij vloerverwarming. Tot slot zijn antisliptegels geen overbodige luxe in een gezinsbadkamer.

Randloos toilet

 

22/06/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?