4 tips om het perfecte bad te kopen

vintage bed kopen - Country II Aqua Prestige

Een bad koop je niet zomaar. Je moet een weloverwogen keuze maken en met veel zaken rekening houden. Jij wil toch ook jarenlang van je bad genieten, niet? Hier vind je alvast enkele tips om het perfecte bad te kopen.

1. Kijk naar je badkamergrootte

Baden zijn beschikbaar in verschillende groottes. Dat is ook logisch, aangezien niet iedereen over een even grote badkamer beschikt. Heb je een grote badkamer? Dan heb je een heel uitgebreide keuze. Kies je voor een hoekbad, een extra groot ligbad of een echte whirlpool? Dat kan allemaal! Is je badkamer veeleer aan de kleine kant? Ook dan kun je een bad plaatsen. Combineer bijvoorbeeld een douche met een bad. Zo maak je optimaal gebruik van je kleine ruimte en heb je de mogelijkheid om volledig te ontspannen. De douche gebruik je ’s morgens als het allemaal snel moet gaan. bad kopen - bad en douche combinatie Ideal standard

2. Vintage all the way

Hou je meer van de trendy vintagestijl met tweegreepsmengkranen en een retro tegelvloer? Een vrijstaand bad op pootjes mag dan natuurlijk niet ontbreken! Maak gebruik van koperkleurige accessoires en plaats een grote spiegel om je badkamer nog meer stijl te geven.

3. Een bad kopen: kies het juiste materiaal

Niet alleen het soort bad en de vorm van je bad is belangrijk bij je keuze, je zult ook aandacht moeten besteden aan het materiaal waarin het bad is vervaardigd. Het meest gebruikte materiaal is acryl. Dat komt omdat acryl slipvrij is en het materiaal snel de temperatuur van het water aanneemt. Bovendien zijn baden uit acryl het goedkoopst. Wil je liever iets exclusief? Ga dan voor een gietijzeren bad, een bad uit geëmailleerd plaatstaal of een marmeren exemplaar. Hoekbad kopen - SUBWAY Villeroy Boch

4. De grote badtest

De laatste en misschien wel belangrijkste tip: test het bad eerst even uit in de showroom. Zeg nu zelf, je wil toch niet de hele tijd in een oncomfortabel bad liggen? Een bad mag er nog zo mooi uitzien, als het onpraktisch is, kun je maar beter een ander bad kiezen.

21/10/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?