The Lodge: eigenzinnig comfort op een historische plek

Vorig jaar werd het unieke hotel The Lodge geopend in Vilvoorde op de historische site van het Kanaalpark. Een design parel die authentieke elementen combineert met hedendaags comfort. Wij piepen even binnen en laten ons inspireren door de prachtige kamers en badkamers.

The Lodge: een historische plek

Het hotel is gevestigd net buiten Vilvoorde in het voormalige tuchthuis dat Maria-Theresia van Oostenrijk in 1773 liet bouwen. Hier kunnen mensen helemaal genieten van de rust, maar zijn ze toch vlakbij de hoofdstad. Zulke plekjes in de rand zijn van onschatbare waarde!

Kamers met een verleden

De oude cellen van het tuchthuis zijn helemaal omgebouwd tot ruime, lichte kamers die beschikken over alle hedendaags comfort. Bovendien is geen enkele kamer identiek. Ze krijgen allemaal een andere invulling met een eigen naam en verwijzingen naar de geschiedenis van het pand. Authenticiteit staat in dit hotel centraal. De suites zijn allemaal voorzien van een authentiek betonnen plafond van 4 meter hoog, een behaaglijk tapijt en een extra groot bed.

De badkamer: hartstochtelijk rood of grillig donkergrijs

De badkamers in het hotel zijn afgestemd op de uitstraling van de kamers. Iedere kamer heeft dus een unieke badkamer met typische design elementen. Zo zijn de tegeltjes van de ‘Deserteur’ grillig donkergrijze en die in de ‘Prostitué’ hartstochtelijk rood. In de ‘Wolkamer’ die verwijst naar de dwangarbeid die de gevangenen uitvoerden, zijn het kleine en grote, witte bolletjes.

Voor het badkamermeubilair besloot The Lodge samen te werken met Lambrechts. Men koos voor een strak Italiaans design in spierwitte keramiek met een bad-douchecombinatie en een sober douchescherm in helder veiligheidsglas. Comfort is het ultieme doel! Daarom zijn de baden extra laag, zo kan je er gemakkelijk in- en uitstappen. Ook je toilettas kan je gemakkelijk neerzetten op het handige aflegvak naast de Zero Domino wastafels. Andere accessoires komen uit de Hotellerie-reeks van Lambrechts.

Kortom, hier is het puur genieten in een oase van luxe én een historisch kader.

20/04/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?