Technologische vooruitgang in de badkamerinrichting

Badkamers evolueren voortdurend, niet alleen hun design, maar ook de technieken. Hoe ziet de badkamerinrichting van de toekomst eruit?

Vernuftig kraanwerk

Bij een optisch-elektronische kraan stroomt het water van zodra je de handen onder de kraan steekt. Dit vernuftige systeem is zeer hygiënisch in openbare ruimten en zorgt ervoor dat je de kraan minder moet poetsen. Kludi heeft een ruim aanbod aan elektronische wastafelkranen.

Verwarmde spiegels

Je stapt uit de douche, wil je opmaken en kijkt in een aangedampte spiegel. Het kan ook anders! Looox heeft verwarmde spiegels in het aanbod die niet aandampen, ook niet na een warm bad of stomende douche.

Douchetoilet

De Geberit AquaClean is een innovatief toilet van Geberit waarbij je geen WC-papier meer nodig hebt, maar jouw billen gewassen worden met een warme waterstraal en een luchtblazer. Ook Duravit inspireerde zich op de oosterse toiletcultuur en bracht de Sensowash op de markt, een douche-toilet waarin een optimale, natuurlijke hygiëne, verfrissing en water samengaan.

  

Geberit ontwikkelde ook een nieuwe bedieningsplaat die je niet meer moet aanraken, de Sigma80. Een elegante zwarte design glasplaat wordt boven het toilet tegen de muur gemonteerd. Van zodra je jouw hand voor de lichtbalken beweegt, zal het toilet spoelen. Als je de ruimte verlaat, verdwijnen de lichtbalken.

Nog een nieuwtje onder de WC’s: een toilet met ingebouwde luchtverfrissers dat ongewenste geurtjes maskeert. Via een geursensor worden opkomende geurtjes geregistreerd en naar een speciale filter geleid.

Douchebad voor mensen met een fysieke beperking

Technologie wordt ook volop ingezet om het dagelijks leven van mensen met een fysieke beperking gemakkelijker te maken. De Duitse badkamerproducent Artweger ontwierp de Twinline collectie, een reeks met comfortabel ligbad en een volwaardige douche in één. Door de doorlopende douchedeur die in de badkuip is geïntegreerd, stap je makkelijk naar binnen.

Wellness in de badkamer inrichting

Technologie staat ook in het teken van wellness: dat bewijst de horizontale douche van Dornbracht, die je liggend doet genieten van een douche met verschillende instelbare waterstralen.

Je kan al deze producten bekijken in de Lambrechts Store in Hasselt. Lambrechts zal eind deze maand ook aanwezig zijn op de Très Chic lifestyle beurs. Breng er zeker een bezoekje aan hun stand en ontdek het badkamermeubel van Filip Deslee, de FD1. Een warmtepomp voor zwembaden en de sunshower.

24/08/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?