Rechthoekig, rond, vrijstaand of hoekmodel: welk ligbad past bij jou?

type ligbad kiezen badkamer

Je ligbad is ongetwijfeld de blikvanger van je badkamer. Het spreekt dan ook voor zich dat je op zoek gaat naar het mooiste en meest geschikte exemplaar. Maar welk ligbad past er zowel bij jou als bij je badkamer? Ga je voor een ingebouwd ligbad of een vrijstaand model? En heb je al nagedacht over de vorm en het materiaal? Geen zorgen: we zetten je op weg!

Ingebouwd of vrijstaand ligbad?

De keuze van je ligbad hangt vaak rechtstreeks samen met de vraag:type ligbad kiezen badkamer hoeveel plaats heb je? Wie de luxe geniet van een grote badkamer, kan alle kanten op. Met een vrijstaand ligbad creëer je in één oogopslag meteen een design badkamer, zeker wanneer je het bad in het midden van de kamer plaatst.

Heb je een kleine badkamer? Dan is een standaard inbouwmodel een slimmere keuze. Of wat dacht je van een hoekbad? De ideale oplossing voor badkamers met een schuine wand, maar ook in vierkante ruimtes creëert dit type ligbad veel dynamiek. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om alle ruimte optimaal te benutten met een bad-douchecombinatie.

Vorm van je ligbad

De vorm van je ligbad moet uiteraard helemaal passen bij de stijl van je badkamer. We onderscheiden twee types:

  • Rond: het traditionele ligbad, past perfect in een klassiek of retro interieur.
  • Rechthoekig: het vierkante of rechthoekige ligbad oogt modern en komt helemaal tot zijn recht in een strak kader.

Materiaal van je ligbad

Tot slot mag ook het materiaal van je ligbad geen onbelangrijke rol spelen. De meeste ligbaden worden gemaakt uit acryl. Dit materiaal staat bekend om zijn thermisch comfort en antislip-eigenschappen. Ook ligbaden uit geëmailleerd plaatstaal kom je vaak tegen: een stevig en zeer onderhoudsvriendelijk materiaal.

Niets belet je echter om je badkamer op te smukken met een ligbad uit een ander materiaal. Informeer bijvoorbeeld eens naar een quaryl ligbad: duurzaam en vederlicht!

 

06/05/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

BO
Badkamer op maat

Onlangs werd onze badkamer op maat geplaatst, inclusief vrijstaand ligbad. Baden was nooit zo ontspannend. Ik ben er zo blij mee!