Op zoek naar een origineel douchegordijn? Inspiratie vind je hier!

Akkoord, een douchegordijn moet vooral functioneel zijn, maar geef het een leuk kleurtje of originele print mee en je doorsnee douchegordijn wordt meteen een eyecatcher van formaat in de badkamer. En omdat het niet altijd eenvoudig is om creatief uit de hoek te komen, selecteerden wij voor jullie enkele originele douchegordijnen. Als extraatje krijg je ook een stappenplan mee om je eigen originele douchegordijn te maken!

Beken kleur!

De tijd dat een douchegordijn wit of grijs was, ligt (gelukkig) ver achter ons. Vandaag de dag vind je douchegordijnen in de gekste kleuren! Je hoeft je trouwens ook niet te beperken tot één kleur. Hoe meer kleuren, hoe fleuriger: ook in de badkamer! Ben jij kleurgek? Bekijk dan even deze leuke en originele douchegordijnen.

DIY-douchegordijn

Kan het voor jou niet kleurrijk genoeg? Dan maak je toch gewoon je eigen douchegordijn. Gebruik zoveel kleuren als je zelf wilt! Het enige dat je nodig hebt, is:

 • een meetlint
 • gekleurde linnenstof (de kleuren kies je zelf)
 • basis naaimateriaal en stikmachine

Stap 1: Meet de lengte van de grond tot de douchestang. Verdeel die lengte in verschillende delen, al naargelang het aantal kleuren je wilt. Je kunt kiezen voor een gelijkmatige verdeling van de kleuren, maar leuker is een ongelijkmatige verdeling voor nog meer pit! Reken telkens drie centimeter extra per kleur voor de naad aan de zijkant en 5 centimeter aan de onder en bovenzijde.

Stap 2: Naai alle stof nu aan elkaar met telkens 1,5 centimeter speling voor de naad. Vouw ongeveer 1,5 centimeter samen aan de zijkanten en stik. Voor de boven- en onderzijde stik je telkens op 5 centimeter van de kant.

Stap 3: Bevestig gordijnhangers.

Stap 4: Geniet van je origineel douchegordijn!

 

Van een saai naar een origineel douchegordijn met een leuke print

Hou je niet zo van een overdaad aan kleur in je badkamer? Geen probleem, ook met een leuke print kun je een origineel douchegordijn maken. Kijk zelf maar!

04/11/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

SL
Stes Leo

kan ik een wit douchegordijn laten maken L =2,45 m en Breedte 1,30 m

  H(
  Homeproved (Dimitri)

  Hey Leo!
  Dat moet zeker lukken. Daarvoor kun je terecht bij een doe-het-zelf-winkel of een badkamerwinkel.
  Groetjes,
  Dimitri van Homeproved

Bekijk 1 andere vraag over dit project