Een nieuwe douche plaatsen zonder je broek te scheuren met onze tips

Een moderne design badkamer een dure bedoeling? Niet als het aan ons ligt! Ook met een kleiner budget stel je probleemloos een prachtige design badkamer samen. De snelste manier om te besparen op je badkamer is een budgetvriendelijke douche, aangezien dit het duurste element van je badkamer is. We zetten dan ook graag enkele budgetvriendelijke oplossingen op een rijtje waarmee je voor minder dan 900 euro een prachtige, nieuwe douche kan plaatsen!

De douchewand – Diverse collecties met diverse mogelijkheden

Fim’s Creation

In de collectie van Fim’s Creation vind je enkele budgetvriendelijke doch bijzonder stijlvolle douchedeuren en -wanden. Zo is er de eenvoudige Mars collectie, een klassieke reeks met witte profielen, transparant of gekorreld veiligheidsglas en draai- of schuifdeuren en dit zowel in nis- als hoekopstelling of in kwartronde vorm. Het mooie aan de Mars collectie is dat de deuren en wanden omkeerbaar zijn wat de opstellingsmogelijkheden vergemakkelijkt. De prijzen van deze reeks beginnen bij 376 euro voor de combinatie van een draaideur met een wand.

A16 collectie

Nog stijlvoller zijn de D-Motion en de A16 reeks. De A16 douchedeur heeft geen profiel bovenaan en oogt daarom erg strak. Ook hier zijn de deuren en wanden omkeerbaar. Bovendien kunnen ze zowel links als rechts geplaatst worden en dat zowel in een nis of in een hoek. Een walk-in douchewand, verkrijgbaar vanaf 120 cm en al dan niet te plaatsen met een douchebak, geeft een moderne look aan je badkamer. Het glas is bovendien speciaal behandeld om kalkaanslag geen kans te geven, wat het onderhoud aanzienlijk vergemakkelijkt. Zo moet je dus niet eindeloos zitten zwoegen in je badkamer en is er meer tijd om te ontspannen. De prijzen voor de draaideur beginnen bij 363 euro en de prijzen voor een douchewand bij 267 euro.

D-motion collectie

De D-motion reeks tot slot heeft zilver glanzend profielen die het geheel een design uitstraling geeft. Ook deze douchereeks bestaat ook in schuifdeuren en draaideuren voor mis of als hoekopstelling. Door 2 draaideuren of 2 schuifdeuren, wat een enorme plaatswinst oplevert, samen te voegen verkrijgt men een hoekinstap met royale opening. Tevens behoort een kwartronde schuifdeur ook tot de mogelijkheden. De prijzen van de draaideur beginnen bij € 307, die van een wand bij € 220.

Budgetvriendelijk douchebak: Diana Acryl

De Diana douchebak in acryl getuigt van pure klasse. Het ontwerp is eenvoudig doch stijlvol, waardoor de douchebak in elke badkamer past, ongeacht de stijl. De douchebak is verkrijgbaar in een vierkante, een rechthoekige of een ronde vorm, en ze zijn ook verkrijgbaar met een extra anti-sliplaag.

Daarnaast heb je ook de keuze uit verschillende dieptes, waarbij het basismodel met zijn 4 cm diepte ook perfect als inloopdouche kan dienen. De prijzen van de douchebak beginnen bij 156 euro voor het standaard basis model van 80×80 cm met 16,5 cm diepte, voor het model van 90×90 cm met 4 cm diepte betaal je 281 euro.

Budgetvriendelijke doucheset: Nordica Eco

Nu we de douchewand en de douchebak hebben, ontbreekt enkel de doucheset zelf nog in onze budgetvriendelijke douche. Opnieuw is het Fim’s Creation die de meest budgetvriendelijke optie biedt. De Nordica ECO is een doucheset met een thermostatische kraan, een regendouche en een doucheslag voor de prijs van 399 euro.

Alles bij elkaar heb je voor een kleine 900 euro een budgetvriendelijke regendouche, met alles erop en eraan en waar je nog jaren plezier aan beleeft.

01/10/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?