Met twee in bad – alles over het duobad

Met twee in bad – alles over het duobad

Een worstcasescenario: je plant een intiem avondje in bad met je liefste. Je laat het bad vollopen, strooit rozenblaadjes in het rond, steekt een paar kaarsjes aan. Je maakt een playlist met al jullie romantische favorieten. Je zet de massage-olie klaar. En dan … stel je vast dat jullie met geen mogelijkheid allebei in het bad raken. Weg romantiek. Help! Enter… het duobad.

Comfort voor twee in het duobad

De naam zegt het zelf: een duobad is een bad waarin twee mensen comfortabel samen kunnen zitten. Helemaal zen met je partner, of lekker efficiënt met je kroost. Zo’n dubbel bad kies je dus in de eerste plaats voor het comfort. In de meeste dubbelbaden is aan beide uiteinden een hoofd- en lendensteun voorzien, zodat je heerlijk ontspannen tegenover elkaar zit. De afvoer zit dan in het midden, zodat niemand er last van heeft. In andere duobaden zit je dan weer naast elkaar.

Duobad: veel plaats voor romantiek

Dubbelbaden in alle vormen en maten

De énige beperking van een duobad? De badkuip is wat groter dan een enkel bad. Is dat geen bezwaar voor jouw badkamer, dan opent zich een wereld aan mogelijkheden. Dubbele baden bestaan ingebouwd of vrijstaand. Langwerpig, asymmetrisch of (half)rond. Je installeert ze in een hoek, langs een muur, of – lekker luxueus – in het midden van de ruimte. En natuurlijk is jouw eigen stijl beslissend in de keuze van een duobad.

Duobad: veel plaats voor romantiek

Een duobad, is dat wel zuinig?

Tja, in een grote kuip gaat natuurlijk veel water. Toch is een dubbel bad in zekere zin wél zuinig: je baadt samen en spaart dus het water uit dat je in twee aparte ligbaden zou laten stromen. Wil je graag de luxe van een dubbel bad mét een zuinige optie? Kies dan een duobad met douchehoek: het beste van twee werelden in één badkuip.