Luxueus relaxen dankzij een sauna in de badkamer

Een sauna in de badkamer is een geweldige verbetering aan je huis. Met een sauna maak je van je badkamer een oord waar je echt helemaal kan ontspannen na een drukke dag. Een sauna is niet alleen ontspannend, het is ook erg gezond en effectief tegen allerlei kwaaltjes. Bovendien bestaan er verschillende soorten sauna’s aangepast aan uw behoeften en de beperkingen van uw badkamer.

Welke sauna past in mijn badkamer?

Laten we om te beginnen even de belangrijkste soorten sauna’s overlopen. Onderstaande saunatypes zijn perfect om te plaatsen in uw badkamer, ze bestaan immers in compacte varianten voor in huis.

De klassieke Finse sauna uit beukenhout is het meest bekend. Deze sauna heeft een temperatuur tussen 50° en 100° en is terug te vinden in de meeste welnesscentra. Finse sauna’s hebben geen elektriciteit nodig want ze worden traditioneel gestookt met hout. Deze authentieke sauna’s zijn dus een minder goede oplossing voor in de badkamer.

 

 

Een elektrische sauna in de badkamer is een zeer praktische oplossing. Elektrische sauna’s zijn gemakkelijk te installeren en hebben weinig onderhoud nodig. Doordat ze werken op elektriciteit gaat helaas wel een deel van het typische saunagevoel verloren.

 

 

 

Een infraroodsauna past in elke badkamer. De stralen afkomstig van de infraroodlampen dringen diep door in spieren en gewrichten voor een weldoend effect. Dit type sauna is erg compact en past daardoor in vele badkamers. Een infraroodsauna is ook energiezuiniger dan een elektrische sauna.

Een sauna in de badkamer: relaxerend en gezond

Een sauna in de badkamer is niet alleen erg ontspannend, het is ook goed voor je gezondheid. Een saunasessie zorgt voor een betere doorbloeding van het lichaam en is dus goed voor hart en bloedvaten. Door de warmte en de vochtigheid gaan je poriën open, waardoor je zal zweten. Dit is goed voor je huis en bovendien raak je afvalstoffen kwijt. De weldadige warmte van een sauna is effectief tegen spierpijn en volgens sommige bronnen kan het gebruik van een sauna zelfs je weerstand verhogen. Wie een sauna in de badkamer installeert zal dagelijks van al deze voordelen kunnen genieten.

Zorg voor een aangepaste wellness-sfeer in je badkamer

Een sauna is mogelijk in elke badkamer die ruim genoeg is. Als je een sauna installeert maak je met enkele eenvoudige ingrepen van je badkamer een echt relaxatieoord. Uit je sauna komen en in het volle licht van ongezellig tl-lampen staan, klinkt niet erg aantrekkelijk. Zorg dus voor een aangename sfeerverlichting in de badkamer waar je sauna staat. Verder kan je ook melodieuze, rustgevende muziek afspelen of zorgen voor een heerlijke geur dankzij etherische oliën. Zo wordt een sauna in de badkamer een heerlijke belevenis.

 

 

08/11/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?