Knappe badkamer kranen

Kranen zijn de blikvangers van de badkamer. Een kraan moet functioneel zijn, maar ook mooi. Er is een ruime keuze aan verschillende badkamer kranen, gaande van  tijdloze, klassieke kranen tot strakke en trendy design kranen.

Badkamer kranen kiezen

Er is zoveel keuze! Heel wat bekende designers hebben badkamer kranen ontworpen, wat de keuze van kraanwerk voor de badkamer er niet gemakkelijk op maakt.

Qua stijl volgen de badkamer kranen de trends in het badkamer design. Strakke ronde of vierkante vormen zijn in! Kranen die niet op het bad of de lavabo zelf gemonteerd worden, maar rechtstreeks uit de muur, het plafond of de grond komen, mogen niet ontbreken in een stijlvolle badkamer. Daarnaast zijn de nostalgische kranen die chroom met keramische draaiknoppen combineren erg populair. Deze kranen staan beeldig in een landelijke woning of een oud herenhuis. Tenslotte zijn strakke kranen met retrolook een trend in het kraanwerk voor de badkamer.

Ook de douchekranen zijn sterk geëvolueerd de laatste jaren. Regendouches winnen steeds meer aan populariteit en brengen wellness in de privébadkamer. Maar ook stoomdouches, massagedouches of handdouches maken van douchen puur genot! We spreken tevens van de ecologische trend: waterbesparende kranen: thermostatische mengkranen, eengreepsmengkranen en waterbesparende douchekoppen zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse badkamer.

Een mooie kraan kiezen mag natuurlijk niet ten koste gaan van het bedieningsgemak en een goede grip!

 

Tips bij het kiezen van de juiste badkamer kranen

  • Hou voldoende rekening met de veiligheid, het gebruiksgemak en een zuinig waterverbruik.
  • Douche, bad en wastafel hebben verschillende soorten kraanwerk nodig, maar de stijl moet wel eenvormig zijn, zodat je badkamer een mooi geheel wordt. Als je badkranen, wastafelmengkranen en douchekranen kiest uit dezelfde collectie, krijg je gegarandeerd een mooi uniform resultaat!
  • Let erop dat de uitloop van de kraan hoog en lang genoeg is, zodat je gemakkelijk je handen kan wassen en de wastafel kan schoonmaken.
  • Het water moet vloeiend uit de kraan kunnen lopen, zodat je de kraan eenvoudig kan reinigen en niet te veel last hebt van kalkaanslag.

Lambrechts beschikt over een ruim assortiment aan hedendaags kraanwerk.

22/06/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?