Klassieke douche of trendy inloopdouche?

Douche geeft je een verkwikkende sensatie! Een van de vele voordelen is dat een douche minder water verbruikt dan een ligbad. De douche is dan ook uitgegroeid tot een onmisbaar onderdeel van de badkamer en er is een grote keuze aan verschillende modellen op de markt. Inloopdouche, klassieke douche, douchecabine of douchebad? Wij helpen je graag een keuze te maken!

Klassieke douche

Het voordeel van een klassieke douche is dat je verschillende elementen onafhankelijk van elkaar kan uitkiezen. Thermostatische kranen, een douchebak in porselein, Corian, acryl of staal, een regendouche, misschien eentje met zijsproeiers, een spaardouchekop, een douchedeur en douchewanden in glas of plexiglas… je kan zelf jouw douche samenstellen volgens jouw wensen, noden en smaak.

Een bijkomend voordeel is dat een klassieke douche past in elk type badkamer, onafhankelijk van de grootte van de ruimte, de vorm van de muren of de stabiliteit van de vloer.

Inloopdouche

De inloopdouche is in! Net zoals bij een klassieke douche, kan je de verschillende douche elementen kiezen en combineren naar hartenlust!

De inloopdouche is niet alleen mooi en trendy, dankzij de ingewerkte douchebak is de inloopdouche ook heel praktisch! Het feit dat deze douche geen opstapje heeft, maakt deze heel toegankelijk voor kinderen en personen met een beperkte mobiliteit. Bovendien is het makkelijk om deze douche schoon te maken en te onderhouden, omdat ze geen kleine hoekjes en kantjes heeft.

Douchecabine

De douchecabine is een kant-en-klaar ensemble dat je in jouw badkamer plaatst. Dit type douche is zeer praktisch, maar kan helaas niet in eender welke ruimte geïnstalleerd worden. In een zolderbadkamer past een cabine bijvoorbeeld niet. Over het algemeen moet je een hoogte van 2m voorzien, maar vandaag de dag kan je ook kleinere douchecabines vinden. Het voordeel van een douchecabine is dat je bepaalde elementen, zoals een stoomdouche of een zonnedouche kan toevoegen. Leuke extraatjes!

Douchebad

Door bad en douche te combineren, moet je geen keuze meer maken. Een douchebad is ideaal voor iedereen die een bad én een douche wil, maar geen plaats of budget heeft voor beide voorzieningen. Ook als je al een ligbad hebt, kan je dit makkelijk en goedkoop tot een douchebad omvormen.

03/05/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?