Het industriële karakter van een inox spoelbak

Een inox spoelbak staat altijd mooi in de keuken. Het geeft het geheel een industrieel tintje zonder dat de ruimte aan persoonlijkheid inboet. Bovendien is een inox spoelbak eenvoudig schoon te houden. In de meeste gevallen volstaat het met een sponsje en water over de vlekken te gaan.

Wij zijn fan van inox in de keuken! Het is proper, verzorgd en geeft je keuken dat tikkeltje méér karakter. Bovendien glanst het mooi, is het roestvrij en zeer hygiënisch. Bacteriën kunnen zich immers moeilijk aan het gladde oppervlak vasthechten.

Inox spoelbak: proper in een handomdraai

Hét grote voordeel van inox is dat het gemakkelijk te reinigen is. En dat is handig, zeker in een omgeving als de keuken, waar etensresten maar al te vaak – gewild of ongewild – in de spoelbak terechtkomen. Met een zacht sponsje en wat water krijg je alles probleemloos proper. Zelfs zand en stof maken geen kans op inox. Voor olie- en vetresten voeg je best wat detergent toe aan je water. Daarmee blink je je spoelbak in een handomdraai op.

Staalwol is verboden!

Eén gouden raad echter: gebruik nooit of te nimmer staalwol op inox! Je schuurt er het roestvrij staal gewoon mee kapot. Ook bijtende chemische producten, zoals borstelreinigers, verfverwijderaars, ontstoppers en fixeerbaden kunnen schade aanrichten. Komt je inox spoelbak toch met één van bovengenoemde stoffen in aanraking, spoel dan alles overvloedig met zuiver water.

Sommige spoelmiddelen laten een blauwpaarse of regenboogachtige verkleuring achter op inox. Verwijder die vlekken met warme citroenzuuroplossing en een roestvrijstaalreiniger.

Inox in vele maten en vormen

Inox spoelbakken zijn in vele maten en vormen verkrijgbaar. Het is vast géén probleem om een spoelbak te vinden die volledig aan jouw eisen voldoet. Bovendien kun je zonder problemen een hete schotel op het inox zetten. Inox is namelijk hittebestendig tot 1450°C. Het is een duurzaam materiaal én het vangt goed schokken op, waardoor je glas minder gemakkelijk breekt als je het tegen de rand slaat bij het afwassen. Een nadeel van inox is wel dat het krasgevoelig is. Bij gebrekkig onderhoud heeft ook kalkaanslag vrij spel op een inox spoelbak.

03/03/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?