Helemaal retro met een jaren 30-badkamer

Op zoek naar inspiratie voor een retro badkamer? Maak dan kennis met de mogelijkheden van een badkamer in pure jaren ’30-stijl. De geometrie van de art deco, of de ronde vormen van de belle époque: keuze te over voor wie zijn badkamer aankleedt in een nostalgische retro-stijl. Ontdek hoe je je badkamer tot een jaren ’30-oord omtovert – maar dan wél met de luxe van vandaag.

Badkuip op pootjes

Ten tijde van de belle époque was een badkuip op leeuwenpootjes dé blikvanger in menig luxueus ingerichte badkamer. Vertaal dit retro-element naar een hedendaagse badkamersetting en je krijgt: een badkuip op gietijzeren pootjes. Of in witte, porseleinen uitvoering, dat kan natuurlijk ook. Wat de pootjes wel altijd gemeen hebben, is hun afwerking in weelderige krullen. Een zweem van nostalgie in de badkamer!

Geometrische art deco

In de jaren ’30 vierde de art deco hoogtij. Zowel in de architectuur, de beeldende kunsten als in de mode kwamen opmerkelijk vaak dezelfde kenmerken terug: rijke kleuren, geometrische patronen en frivole versieringen. Ook in een retro badkamer kom je makkelijk weg met één of meerdere art deco-elementen. In plaats van een ronde wastafel kun je bijvoorbeeld voor een vierkante of rechthoekige variant kiezen. Verwerk een geometrisch (dambord)patroon in je badkamervloer voor een opvallend retro-effect. Of ga voor nostalgische kranen in brons of gietijzer.

Jaren ’30-badkamer in een modern jasje

Het leuke aan badkamerinrichting is dat je oude elementen kunt integreren om een eigen invulling te geven aan de uitstraling van je badkamer. Zonder dat je daarbij toegevingen moet doen aan comfort. Je kunt een nostalgische retro-vloer bijvoorbeeld perfect koppelen aan een hedendaagse inloopdouche of een strak badkamermeubel. Ook met accessoires kun je de jaren ’30 oproepen in je badkamer. Denk aan een vintage toilettafel, waar je je badzout, juwelen en make-up op kwijt kunt. Badkamerspiegels heb je ook in alle soorten en maten: kies voor een spiegel met opvallend lijstwerk en verwerk zo een opvallend retro-element in je hedendaagse badkamer.

08/05/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?