Klein budget? Plaats een goedkope badkamer!

In tegenstelling tot wat velen onder ons denken, moet je niet per se enorme geldsommen uit te geven om een design badkamer te plaatsen. Voor elk budget vind je wel een mooie design badkamer. Maar met welke criteria moet je rekening houden om een budgetvriendelijke badkamer te vinden?

De prijs voor een badkamer

Het badkamer budget is afhankelijk van de gekozen materialen en elementen. Meestal varieert het budget tussen 1.000 en de 20.000 euro, de badkamer prijzen kunnen erg uiteenlopen.

Een goedkope badkamer plaatsen

Om een budget badkamer te plaatsen, is het de kunst om de juiste elementen en materialen te kiezen!

Noodzakelijke elementen:
  • Om het badkamerbudget te beperken, focus je best op de essentie. Concentreer je dus op de noodzakelijke elementen voor een badkamer. Het toilet, de douche (of ligbad) en de lavabo zijn onmisbaar in een goedkope badkamer.
  • Kies voor een eenvoudig toilet met een spoelbak met een spaartoets (voor kleine en grote spoeling), zo zal je besparen op lange termijn. Je moet niet noodzakelijk een standaard staand toilet aan te schaffen, fabrikanten bieden tegenwoordig hangtoiletten aan voordelige prijzen aan.
  • Een douche is de voordeligste oplossing! Als je bovendien kiest voor een spaardouchekop (die kan je makkelijk vinden voor een lage prijs), dan zal je zeker besparen! Wil je toch genieten van het plezier van een ligbad? Niets houdt je tegen om een douche en een bad te kopen. Er zijn talrijke betaalbare ligbaden op de markt. Tip: met een klein budget kan je zelfs kiezen voor een design hoekbad dat een luxueuze uitstraling aan jouw badkamer zal geven!
  • Lavabo’s kunnen veel geld kosten! Om jouw kosten te drukken, kan je kiezen voor een wastafel uit een stuk of voor een lavabo op een wastafelmeubel waarin je tegelijk spullen kan opbergen. Tip: je kan een goedkope, klassieke kraan kiezen en daarop een drukbegrenzer installeren.
Materiaalkeuze:

Om de prijs van jouw badkamer te drukken, moet je ook letten op de materiaalprijzen voor de badkamervloer en de badkamermuren. Zoek dus naar alternatieven voor dure materialen! Kies eerder voor badkamertegels dan voor glas. Verkies multiplex boven massief hout. Mortex is mooie vervanger voor gepolierd beton of voor natuursteen (zoals marmer)!

Een goedkope badkamer kan mooi zijn !

Een goedkope badkamer hoeft niet lelijk te zijn! Vandaag ontwerpen heel wat designers producten voor kleinere budgetten die even elegant en kwaliteitsvol zijn dan dure oplossingen. Een luxe badkamer aan een betaalbare prijs, het is mogelijk! Wil je weten hoe jouw badkamer eruit zal zien volgens jouw budget? Je kan een idee vormen via de badkamer simulator van Lambrechts. Hoe dan ook, je zal goedkope badkamers naar jouw smaak vinden!

 

12/04/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

C
cynthia

geachte
ik heb recent een huisje gekocht maar spijtig genoeg te laat gemerkt dat er stock verkopen zijn deze zijn voor mij zeer intresant gezien ik dit als vrouw in mijn 1tje doe met een beperkt budget
is er een mogelijkheid om toch nog ergens naar de stock verkoop te komen of bij u hiervoor langs te komen
alvast bedankt
vriendelijke groeten
vanhulle cynthia

HT
Homeproved team

Beste Cynthia,

Op 15 december is er een nieuwe stockverkoop gepland bij Lambrechts badkamers (van 9 tot 13 uur, Taunusweg 8, Genk). Hier kan je zeker een leuke badkamer vinden voor een klein budget, want er zijn kortingen to -70%.

Succes!
het Homeproved team

Bekijk 1 andere vraag over dit project