Een glazen douchewand? Zo maak je de juiste keuze!

Glazen douchewand

De ene houdt van een heerlijk lang schuimbad, de andere van een deugddoende douche. Wat je ook verkiest, hier ben je het vast mee eens: een douchegordijn ben je liever kwijt dan rijk. Zulke gordijnen zijn niet alleen broeihaarden van schimmel en kalkaanslag, maar plakken bij de minste beweging ook nog eens meteen tegen je benen. Proper is wat anders. Een glazen douchewand voorkomt die euvels en is onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Zo maak je de juiste keuze!

De voordelen van een transparante glazen douchewand

Een transparante glazen douchewand geeft je badkamer een instant luxegevoel. Het is ook de ideale oplossing voor kleine badkamers: de doorzichtige wand onderbreekt de ruimte nauwelijks. Maar als je badkamer een raam heeft waardoor de buren in je douche kunnen kijken, is een transparante glazen douchewand natuurlijk niet de beste zet. Dan opteer je beter voor niet-doorzichtige varianten als gezandstraald of gelaagd glas.

De unieke uitstraling van een gezandstraalde douchewand

Glazen douchewandEen gezandstraalde douchewand heeft iets unieks. Dankzij de matte afwerking heb je extra veel privacy. En daar kun je zo ver in gaan als je zelf wil: je kunt de volledige wand laten zandstralen of bepaalde delen ervan. Die niet-transparante stukken kun je op hun beurt in verschillende patronen laten zandstralen.

Gelaagd glas: wit of liever met een kleurtje?

Tot slot is een douchewand in gelaagd glas, waarbij er een film tussen de glazen panelen is aangebracht, ook een mogelijkheid. Melkglas is hiervan ongetwijfeld het bekendste voorbeeld. Richt je je badkamer graag iets speelser in? Wit blijft enorm populair voor badkamers, maar in combinatie met een gekleurde glazen douchewand geef je de ruimte net dat beetje extra. Douchen terwijl je het leven letterlijk door een roze bril bekijkt? Het kan dus perfect!

 

20/10/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

H
HELEEN

Hier spreken jullie over de nadelen van een douchegordijn, maar dit artikel in de link hierna prijst het aan :) haha

https://www.homeproved.com/interieur-tip/badkamer/badkameraccessoires.html