Je badkamer à la française inrichten

Droom maar al weg van de geurige lavendelvelden op het Zuid-Franse platteland, want we nemen je mee naar de Franse badkamerstijl. Maak kennis met de typische eigenschappen van de franse stijl en ontdek de do’s en don’ts voor jouw Franse badkamer!

Typerend voor de badkamer in Franse stijl

De Franse badkamer is er eentje waar je van houdt of net helemaal geen voorstander van bent. Ons kan de relaxte, zonnige sfeer in deze badkamer alleszins bekoren. De Franse badkamer straalt een karakteristieke en authentieke sfeer uit.

Typerend voor de Franse stijl zijn de verschillende houtsoorten en ruwe texturen in warme en rijke kleuren. De inrichting is vaak geïnspireerd door het Franse landschap. Daardoor geeft de Franse stijl je een rustiek gevoel. Denk maar aan de fladderige gordijnen en de prachtige landelijke badkamermeubels.

Meubels met een versleten uitstraling zijn hierbij geen uitzondering, maar ook antieke meubelen van donker hout zijn helemaal thuis in de Franse stijl. Dit zorgt voor de typische romantische sfeer. Ook witte muren en houten lambrisering zijn kenmerkend voor de Franse badkamer!

 

Do’s en don’ts voor de badkamer in Franse stijl

Een badkamer in Franse stijl brengt een eerbetoon aan de mooie vormen van weleer: dubbele kranen, kranen in kruisvorm, verchroomde handvaten, spiegels en ornamenten… Hier zijn enkele tips om je Franse badkamer in te richten:

  • Kies voor goud, nostalgisch kraanwerk. Het straalt net iets meer de Franse stijl uit dan zilver.
  • Wit kwaliteitsporselein past perfect in de Franse badkamer.
  • Meubels in Franse stijl hebben een trapreliëf en discrete kleuren. Dit onderstreept de elegantie.
  • Wil je je badkamer inrichten met een bad? Kies dan voor een vrijstaand bad, eventueel op leeuwenpoten.
  • Een houten wastafelblad met veel bladruimte is een must in de Franse badkamer.
  • Zet pure en elegante vormgeving voorop wanneer je je badkamer à la française inricht.
09/06/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?