Een vrijstaand bad: zo stel je de must-have in je nieuwe badkamer samen

vrijstaand bad

Niets beter dan een warm bad na een koude winterwandeling of een lange werkdag. Als het kan met je favoriete badschuim, wat sfeermuziek & gezellige verlichting erbij. In een nieuwe, hedendaagse badkamer wint het vrijstaand bad het vaak van de klassieke, ingebouwde versie. Maar ook als je een vrijstaand bad kiest, heb je nog heel wat knopen door te hakken. Wij helpen je graag op weg:

Keuze 1: vrijstaand of ingebouwd

De eerste beslissing die je moet maken, is de belangrijkste, namelijk of je gaat voor een vrijstaand bad of een ingebouwd exemplaar. Heb je weinig plaats, wil je niet te veel breken of hecht je veel belang aan een grote badrand, dan is een ingebouwde badkuip de beste optie.

In alle andere gevallen is het toch een goed idee om eens een vrijstaand bad te overwegen. Een vrijstaand bad heeft immers tal van voordelen én mogelijkheden!

vrijstaand bad
Een vrijstaand bad aan de vensterbank, da’s the best of both worlds. Foto bij loveandinteriors.com (Pinterest).

Ik wil een vrijstaand bad, what’s next?

Keuze 2: waar wil ik mijn bad?

Voor je verder kan, is het essentieel om te weten waar je bad moet komen en hoeveel plaats je hebt. Een losstaand bad komt immers pas tot zijn recht als er voldoende ruimte is.

Wanneer je de plaats hebt gekozen, moet je nog voor jezelf uitmaken of het bad ‘tegen’ de wand mag staan, of dat je er volledig omheen wil kunnen lopen.

bad tegen muur
Foto bij victoriaplum.com (Pinterest).

Keuze 3: vormvereisten

Plek gekozen? Goed zo! Dan is het tijd voor de vorm, want dat hoeft vandaag écht niet de klassieke ovaal te zijn. Vierkant, rechthoekig, rond… Voor 2 personen? Check!

rechthoekig bad
Een rechthoekig bad straalt klasse uit. Foto bij victorianplumbing.co.uk (Pinterest).

Ook wat de stijl betreft moet je bij deze stap keuzes maken. Een rustiek exemplaar met pootjes dat zo uit de Middeleeuwen lijkt te komen is prachtig in een romantische badkamer. In een strakke badkamer staat een modern, eenvoudig exemplaar het meest op zijn plaats.

Bron: Pinterest

Keuze 4: alles erop & eraan

Beslist? Dan is het tijd voor het leukste gedeelte: de opties & de afwerking. Wát er allemaal kan? Dat lees je hier:

  • De kraan: vrijstaand of opgebouwd? Een vrijstaande kraan is erg stijlvol, maar iets moeilijker wat het onderhoud betreft. Een opbouwexemplaar combineert gemak & klasse.
  • Out of the box versus wit. Een wit bad is áltijd een goed idee, maar heb je al eens aan een zwarte badkuip gedacht?
  • Beton, omdat het kan! Ook wat het materiaal betreft is er meer dan het witte acryl. Een betonnen bad is een échte eyecatcher.
18/02/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?