Een spiegel kiezen voor de badkamer: waarmee rekening houden?

Een spiegel in de badkamer, het is als melk in koffie: onmisbaar! Vandaag de dag moet een spiegel niet alleen functioneel zijn, maar ook decoratief. Er bestaan dan ook héél veel verschillende vormen en uitvoeringen. Welke bij jouw badkamer past, leer je hier!

De spiegel voor de kleine badkamer

Een strategisch geplaatste spiegel kan een kleine ruimte er groter doen uitzien. Is de oppervlakte in jouw badkamer dus beperkt, dan kun je met een spiegel de boel opvrolijken. En omdat spiegels echte lichtvangers zijn, zijn ze ook ideaal in een badkamer met weinig natuurlijke lichtinval. De spiegel vangt het licht op en weerkaatst het als het ware doorheen gans de ruimte.

Modern, retro, cottage of metropolitan?

Welke stijl jij ook verkiest, er bestaat een bijhorende spiegel voor élke badkamer. Ingebouwd in een wandkast, verlicht, op een sokkel, draaibaar, omkaderd, bevestigd aan de muur of een spiegeldeur bij een kolomkast, … De keuze is eindeloos. Welke badkamerspiegel het uiteindelijk wordt, hangt uiteraard in de eerste plaats van jouw smaak af, maar verlies de praktische kant niet uit het oog. Je tanden poetsen, scheren, make-up aanbrengen, wassen, … Het laat allemaal zijn sporen na op een spiegel. Wil je dat je badkamer ook na intens gebruik klasse blijft uitstralen, dan moet je je spiegel proper houden. Poets je niet graag, dan is een grote spiegel – hoe fraai ook – misschien toch niet helemaal jouw ding.

De badkamerspiegel voor de techneut

Nooit meer een aangedampte spiegel? Kies dan voor een verwarmd exemplaar. Graag muziek tijdens het douchen, dan heb je een spiegel nodig met ingebouwde luidsprekers! De technologie staat niet stil. De tijd dat een spiegel simpelweg een reflecterend vlak was aan de muur is voorbij. Ook wie van gadgets houdt, of voor wie het wat meer mag zijn, is er een spiegel op maat. Zo maakt een spiegel van jouw badkamer het perfecte wellness-oord.

21/03/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?