Luxebadkamer: bad, douchecabine of inloopdouche? Dit is wellness

bad vol rozenblaadjes en citroenschijfjes, badplank met kaarsjes en boek

Na een lange, drukke dag even helemaal ontspannen, dat doe je in je eigen luxebadkamer! Maar een eigen wellness, creëer je die het best met een bad, een douchecabine of een inloopdouche? Wij verklappen in welke badkamer jij helemaal tot rust komt.

De klassieker in een luxebadkamer: een bad

Bij “heerlijk ontspannen” denken we automatisch aan een bad vol warm water, wat badschuim, kaarsjes, een glaasje wijn op de badplank, misschien zelfs een chipje … oeps, we dwalen af ;-). Maar er zijn zo veel verschillende soorten baden: welke moet je in godsnaam kiezen?! Dat hangt af van verschillende factoren: de grootte van je badkamer, de stijl, en natuurlijk van de personen die het bad zullen gebruiken.

  • Een kleine badkamer? Dan kies je het best voor een hoekbad of een ligbad. Die plaats je respectievelijk in de hoek of tegen de muur van je badkamer en die neemt verder geen extra plek in.
  • Heb je liever iets moderns, dan ga je voor een vrijstaand bad. Geef er een extra touch aan door voor een met pootjes te kiezen!
  • Doe jij niets liever dan lekker romantisch met je partner genieten van een warm bad? Of heb je gewoon graag genoeg plaats? Dan is een duobad wat jij zoekt! Je badkamer moet dan wel iets groter zijn.
vrijstaand bad in luxebadkamer
Een vrijstaand bad is eerder voor een grote badkamer. In een kleine ruimte ga je meer voor een ligbad of hoekbad.

De hipste: een inloopdouche

Een andere manier om een beetje wellness in huis te halen, is natuurlijk een inloopdouche. Die heeft geen vier gesloten wanden en voelt dus heerlijk open aan. Zeker als je ook nog eens voor een glazen, transparante wand kiest, lijken de douche én de badkamer extra ruim.

inloopdouche modern
Een inloopdouche kun je altijd pimpen met originele tegels, zwarte kranen, leuke snufjes …

Je badkamer met inloopdouche pas echt omtoveren tot een wellness? Kies dan voor een regendouche, inclusief technische snufjes zoals ledverlichting, radio, massagestanden … Jij komt je luxebadkamer niet meer uit!

De underdog: een douchecabine

Wat vaak wordt vergeten wanneer we denken aan een luxebadkamer? De douchecabine! Die is ideaal om een kleine ruimte om te toveren tot een heuse wellness: de standaardmaten zijn immers 80×80 centimeter of 90×90 centimeter. Lekker knus! Uiteraard kun je daar ook in variëren.

badkamer met bad én douche
Plaats genoeg? Waarom is het dan een of-verhaal: ga gewoon voor een bad én een douche!

Daarbovenop heb je ook heel wat keuze wat de deuren betreft: openklappen, -draaien, -schuiven … Jij kiest wat het best bij jouw badkamer past. En ook de functies van een regenkop, een radio of verlichting zijn perfect mogelijk. Geen reden dus om een douchecabine zomaar aan de kant te schuiven.

Het is duidelijk: of je nu voor een bad, inloopdouche of douchecabine kiest, jij doopt je badkamer in geen tijd om tot een luxebadkamer met wellness!

17/10/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?