Een kleine badkamer, groots badplezier!

Catalogi pakken uit met grote, ruime en luxueuze badkamers, waar velen enkel maar van kunnen dromen. De realiteit is dikwijls een kleine ruimte met beperkte mogelijkheden. Het is noodzakelijk om de beschikbare ruimte dan zo optimaal mogelijk te benutten. Om je te helpen hebben wij enkele tips om je kleine badkamer zo groots mogelijk in te richten.

Ruimte in de badkamer optimaal benutten

Prop je kleine badkamer niet lukraak vol met gigantische meubels. Kies voor zwevende of smalle meubels met een geringe diepte, die hebben het voordeel dat ze minder ruimte innemen, maar even mooi ogen als de grote varianten. Het is ook een goed idee om niet enkel lage kasten met een beperkte inhoud te kiezen, maar alle ruimte te benutten en verticaal te werken met bijvoorbeeld hoge kasten.

Een douchebak met een transparante douchewand helpt ook om je badkamer groter te doen lijken. Door je douche in een hoek te plaatsen, neemt die ook minder plaats in. Wil je zowel van een bad als een douche kunnen genieten? Maak dan van je bad een douche door bijkomende wanden te plaatsen of kies één van de gecombineerde alles-in-één modellen.

Wil je voorkomen dat je douchedeur de doorgang in je badkamer blokkeert? Verkies dan een vouwdeur of schuifdeur. Die gaan zijwaarts open en nemen minder ruimte in beslag dan een draaideur.

De badkamer visueel vergroten

Om je badkamer visueel groter te doen lijken, zijn spiegels een handig hulpmiddel. Grote spiegels weerspiegelen een deel van de badkamer, waardoor het ruimtelijke gevoel vergroot. Ook kleuren kunnen een vergrotend effect hebben. Lichte, heldere kleuren en natuurtinten vergroten je badkamer, terwijl donkere kleuren zoals zwart, donkerblauw en donkergroen verkleinen.

Als laatste doet ook indirecte sfeerverlichting wonderen. Plaats bijvoorbeeld een led-strip onder je bad of onder de badmeubels om een luchtigere sfeer te creëren.

16/01/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?