Een Franse badkamer inrichten? Allons-y!

Franse badkamer inrichten

Ben jij altijd zo onder de indruk van die elegante Franse badkamers? Integreer de Franse stijl dan ook in je eigen woning. Door de juiste badkamermeubels te kiezen en genoeg aandacht te besteden aan de details, geniet je zo van jouw Franse droombadkamer.

Typisch Frans: een bad op pootjes

De Franse stijl wordt gekenmerkt door luxe en overdaad. Een elegante badkuip op gouden pootjes zorgt ongetwijfeld voor de nodige glamour in je badkamer. Dit type bad is tijdloos en een echte eyecatcher in je Franse interieur. Met een bad op pootjes waan je je meteen in een 5-sterrenhotel in Parijs. Bovendien vind je zulke baden gewoon bij je badkamerspecialist. Je hoeft dus geen antiekwinkels af te schuimen!

Un bidet, c’est chic

In ons land maakt een bidet niet standaard deel uit van de badkamer, maar in Frankrijk is zo’n zitbadje een vaste waarde. De bidet is dan ook aan het begin van de 18de eeuw uitgevonden door een Franse meubelmaker. Een bidet zorgt voor extra hygiëne en is op en top Frans. Wie liever geen ruimte opoffert, kan ook voor een moderne douche-wc kiezen. Die heeft minder charme dan een klassieke bidet, maar is wel extra comfortabel en compact.

Een Franse badkamer? Ga voor goud!

Om je Franse badkamer écht af te maken, kies je het best voor goud kraanwerk. Gouden kranen zijn luxueus en zorgen voor een chique toets. De Duitse topfabrikant Dornbracht haakte op deze trend in en bracht de gouden Madison-serie uit. Werk je badkamer af met enkele gouden spiegels of kaders en het plaatje is compleet!

01/08/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?