Duits design in de badkamer: Sieger Design

Duits design staat in eenieders ogen voor degelijkheid, functionaliteit en eenvoud. Het Duitse designersduo Sieger Design voegt daar lichtvoetigheid en precisie aan toe. Ze ontwerpen met water als rode draad een bron van onuitputtelijke inspiratie. We stellen je graag aan de heren voor en tonen je enkele van hun ontwerpen.

Duits designerduo Sieger Design

In 1964 richtte Dieter Sieger het bureau ‘Sieger Design’ op. Een exclusief merk dat ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en managet. De ontwerpers doen alles van a tot z met échte passie en Duitse precisie.

In hun ontwerpen eren ze het water en de natuur omwille van de onbegrijpbaar- en onvoorspelbaarheid. Dit onder het motto “Niemand steekt ooit twee keer dezelfde rivier over”. Daarnaast hechten ze heel wat waarde aan elementaire vormen zoals cirkels, vierkanten of rechthoeken. In hun ontwerpen leven de vrije vormen in oneindige harmonie samen.

Sieger Design in de badkamer

2nd Floor – Duravit

Een recent ontwerp van het designerduo is de ‘2nd Floor’-collectie die ze ontwierpen voor Duravit. Typisch aan deze badkamer zijn de hoekige vormen. In de collectie zien de wastafels eruit als stenen en worden ze op een houten vlak geplaatst. Hierdoor zweven ze in de schermerzone tussen wastafel en beeldhouwwerk.

Happy D2 – Duravit

De ‘Happy D2’-collectie is minimalistisch en architectonisch vormgegeven. De badkamer ziet er chic, veelzijdig en tijdloos modern uit. De collectie geeft je badkamer een nieuwe vrouwelijke elegantie. Dit voornamelijk door de gracieuze rondingen.

De horizontale douche – Dornbracht

De regendouche ‘horizontal shower’ van Dronbracht is een combinatie van een bed, bad en een douche. Het doel van deze douche is een ongeëvenaard gevoel van ontspanning creëren. De douche bestaat uit twee marmeren panelen die boven elkaar geplaatst worden. Zes deugddoende massagestralen vanuit de bovenste plaat besproeien je lichaam, terwijl jij heerlijk neerligt op de onderste plaat.

19/12/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

MA
Maria Ana

Você concorda em respeitar as decisões finais de corpos de resolução
de disputas que forem estabelecidos pela comunidade para as
edições de projeto específicas (por exemplo comitês de arbitramento).