Design in de badkamer met een vrijstaand bad

Eerst was er het keukeneiland, nu verovert het eiland ook de badkamer in de vorm van een vrijstaand bad. Het vrijstaand bad ademt de sfeer uit van de badkamers van weleer en is tegelijkertijd een nieuwe trend in moderne badkamers.

Vrijstaand bad: elegantie & design

Het vrijstaand bad is een zelfdragend ligbad. Het wordt gegoten uit een stuk en vervolgens naast een muur of zelfs in het midden van de badkamer geplaatst. Het grote voordeel van dit type bad? Het is zo mooi! Ook buiten komt zo’n bad mooi tot zijn recht.

De badkamer is uitgegroeid tot een volwaardige leefruimte en wellnessoord. Een vrijstaand bad past perfect binnen deze filosofie. Een losstaand bad neemt ook de meest trendy vormen aan. Zo zijn er rechthoekige, ovalen en rondeligbaden… of ga jij voor een retro bad en een bad op pootjes, een wit of een gekleurd bad. Het vrijstaand ligbad versmelt de elegantie van weleer met het moderne comfort. Het ongebruikelijke ontwerp springt meteen in het oog en geeft extra cachet aan de badkamer. Bovendien komt dit bad tot zijn recht in elk interieur en kan je het aanpassen aan jouw eigen wensen en smaak.

Een vrijstaand bad plaatsen

Toegegeven, de meeste vrijstaande baden hebben grote afmetingen, maar er bestaan ook kleine, elegante en praktische uitvoeringen die je makkelijk in een kleine badkamer plaatst.

Het plaatsen van een vrijstaand bad vraagt enkele aanpassingen. Je moet elektriciteit en water voorzien in het midden van de badkamer. De badkraan voor dit type bad moet rechtstreeks op de vloer geplaatst worden. Maar om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de gebruikers, worden deze installaties steeds eenvoudiger en zijn er aangepaste design kranen ontwikkeld.

We vinden losstaande baden in alle prijsklassen, van het meest betaalbare bad tot het meest luxueuze model.

Het perfecte duo

Voor een perfecte harmonie in de badkamer, hebben heel wat badkamerfabrikanten zoals Villeroy & Boch of Duravit, hun collectie uitgebreid door vrijstaande badkuipen en vrijstaande wastafels met elkaar te combineren.

Om het bad en de lavabo te vinden die meer schoonheid en persoonlijkheid in jouw badkamer zullen introduceren, is er maar één optie: een kijkje nemen bij de beste badkamerspecialisten.

 

09/08/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?