De unieke voordelen van een inbouwbad. Pure relaxatie!

Een ingebouwd bad straalt luxe uit. Mits je goed voldoende rekening houdt met de afwatering en een spatrand voorziet, kan een inbouwbad ook in jouw badkamer voor een meerwaarde zorgen. Benieuwd wat er nog meer mogelijk is?

Inbouwbad of vrijstaand bad: een moeilijke keuze

Het is wellicht een van de moeilijkste keuzes voor wie de badkamer gaat renoveren: een vrijstaand of inbouwbad? Natuurlijk is de keuze tussen een vrijstaand of ingebouwd bad grotendeels esthetisch ingegeven. Toch hebben beide hun voor- en nadelen. Een inbouwbad bespaart je ontegensprekelijk kostbare ruimte in de badkamer. Wie dus niet zo veel plaats heeft, kan dus beter voor de ingebouwde variant gaan. Een vrijstaand bad is eleganter, maar vereist veel ruimte.

Weinig ruimte? Kies voor een inbouwbad

Een vrijstaand bad komt pas helemaal tot zijn recht als het in het midden van de ruimte kan pronken. Bovendien moet er ook nog een kraan kunnen worden geïnstalleerd. Beschik je niet over voldoende ruimte, dan laat je je bad dus beter inbouwen. Het scheelt een pak in ruimte – plaats die je kunt gebruiken voor, bijvoorbeeld, een extra wandkast – en het geheel lijkt ook minder bombastisch. Mag het écht iets speciaals zijn, dan kun je het bad ook altijd in de vloer inbouwen. Je moet dan wel voldoende plaats hebben tussen de boven- en benedenverdieping, want je bad zit immers deels ‘in het plafond’ van de onderliggende ruimte.

 

Modern, klassiek, landelijk? Een inbouwbad past in elke stijl!

Een inbouwbad past zowel in een moderne als in een klassieke badkamer. Het is verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren, in strakke varianten en in landelijke stijl. Een ingebouwd bad staat het mooist als de wanden betegeld zijn. Een nadeel van een inbouwbad is dan weer dat het moeilijk te reinigen, zeker als het maar langs één of twee zijden bereikbaar is. Een vrijstaand bad heeft dan nadeel niet.

28/02/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?