De regendouche

De regendouche
Je komt terug thuis na een lange en stresserende werkdag. Je springt onder de douche, draait de kraan open. En dan: dat gelukzalige gevoel van warme waterstralen op je rug. Het is maar een klein momentje op de dag waarop je even tot jezelf kan komen, maar het kan wonderen doen. Vandaag zien we dan ook de trend opkomen om van uw badkamer steeds meer een wellnessruimte te maken. Zo wordt uw badkamer ook een leefruimte, een ontspanningsoord waar u optimaal tot rust kan komen. U kan hiervoor een nieuwe badkamer installeren, maar ook met minimale aanpassingen, zoals een nieuwe kraan, een andere douchekop of een regendouche, kan u uw badkamer in een handomdraai een nieuwe look aanmeten.

De ideale douchekop

De douchekop geeft een finishing touch aan uw badkamer. Een ideale douchekop moet functioneel zijn en zuinig in waterverbruik, maar ook een esthetisch meerwaarde bieden aan uw badkamer. Met een trendy en strakke designkraan of een klassieke en tijdloze douchekop kan u meteen een eyecatcher in huis halen. Ook de regendouche is een innovatief douchesysteem dat volledig past binnen deze vernieuwende trend van de badkamer als wellnessruimte.

Regendouches

Een regendouche is een douchekop met een bredere diameter, die u het gevoel geeft alsof u onder een warme regen staat die zachtjes over uw lichaam sijpelt. De mogelijkheden zijn haast oneindig. Eerst kan u kiezen tussen verschillende uitvoeringen: een brede waterval, zachte regen of een massagestraal. Regendouches bestaan ook in een rond model of een strakke vierkante designuitvoering. Daarnaast kan u de douchekop inbouwen, aan het plafond of aan de muur monteren, of u kan zich ook gewoon langs alle kanten met water laten besproeien en genieten van allround waterplezier. In ieder geval baadt u onder een gutsende moessonregen. Met andere woorden: regendouches staan garant voor ontspanning en XXL-doucheplezier. [gallery link="file" include="590, 589, 588"]

Een ecologische regendouche?

Maar kan een regendouche ook een waterbesparende douchekop hebben? Hoewel een regendouche meer verbruikt dan een gewone douche (gemiddeld 11 liter per minuut), hoeven regendouche en ecologie niet noodzakelijk tegengestelden te zijn. Ondanks de grote diameter van de douchekop, kan een ecologische regendouche ook relatief zuinig in waterverbruik zijn. Concreet betekent dit dat een ecologische regendouche zo’n 17 liter per minuut i.p.v. 25 liter per minuut bij de normale regendouche. U dient wel te voorzien dat de warmwaterproductie hierop afgestemd is.

Inspiratie opdoen?

Benieuwd naar het regendouche gamma? Bij de Lambrechts store in Hasselt kan u vele regendouchekranen bewonderen.