De badkamertrends voor 2013

2012 was het jaar van de terugkeer naar natuurlijke materialen in het interieur, waarin de badkamer zich ontpopte als echte relaxruimte en ontspanningsoord. Welke badkamertrends heeft 2013 in petto?

2013 zegt vaarwel aan de trend van de minimalistische en strakke interieurvormgeving. Vanaf nu mag je interieurinrichting gewoon gezellig en warm zijn. Bovendien zien we ook steeds vaker speelse kleuraccenten opduiken. Dat geldt ook voor de badkamer!

Warme en kleurrijke accenten

Je geeft een leuke touch aan je badkamer met kleurrijke badkamertegels. Er zijn heel wat mogelijkheden: retro metrotegels, Marokkaanse zelliges of ouderwetse cementtegel geven je badkamer een frivool accent. Hou je meer van warme, etnische sferen, dan kan je kiezen voor mortex of tadelakt aan de muren. Ook hout blijft aanwezig in de badkamer van 2013, verwerkt in een wastafelmeubel, een wandkast of de badkamervloer.

Hou je van een beetje kleur in de badkamer? Dan zijn de kleurrijke kraantjes van Vola precies wat je zoekt! Deze kraantjes – verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog inclusief goud en zilver – werden in 1968 ontworpen door Arne Jacobsen, maar zijn nog steeds de favoriet van menig architect. Je kan ook wat meer kleur in de badkamer brengen met de gekleurde Rainshower douchekoppen van Grohe. Deze waterbesparende douchekoppen zijn verkrijgbaar in rood, geel, blauw, groen, paars, roze en een gamma natuurtinten.

Baden in luxe

Luxe blijft markant aanwezig in onze badkamers. Plaats een losstaand bad centraal in de ruimte of opteer voor een sauna of infraroodcabine. Ook een inloopdouche blijft enorm populair. Deze luxe wordt wel gecombineerd met energiezuinige toepassingen zoals waterbesparende douchekoppen en thermostatische kranen. Opvallend is ook dat strakke, rechte lijnen plaats maken voor ronde vormen en zachte glooiende lijnen.

Design badkamerkranen

Heel wat mensen blijven kiezen voor design badkamerkranen die zorgen voor een uniek accent in de badkamer. Zeker de badkamerkranen met kruisjesgrepen van Dornbracht blijven enorm populair, omdat ze juist zo simpel en elegant tegelijk zijn.

27/12/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

MB
Mies Bernelot Moens

verkoopt u ook een rode douche/badkraan (met douchekop en -slang)