De badkamertrends van Veronique Lambrechts

De innovatieve toonzaal van de Lambrechts Concept Store in Hasselt viel in 2011 in de prijzen. Wij zochten interieurarchitect Veronique Lambrechts op voor een interview. In een eerste deel vertelde ze honderduit over de winkelinrichting van de Lambrechts toonzaal. In deel twee gaf ze interieuradvies en tips voor een geslaagde badkamerinrichting. In dit derde en laatste deel van het interview verduidelijkt ze de laatste badkamertrends.

Sobere kleuren en materialen

“In de modewereld gaan de trends zeer snel, in de badkamerwereld merken we dat mensen toch een iets veiligere keuze maken. Momenteel zien we veel badkamerafwerkingen in één kleur en één materiaal.”

“De sanitaire toestellen zijn doorgaans wit en ook de vaste delen, zoals vloeren en badkamertegels worden heel vaak in een neutrale kleur gekozen. Warmere aardetinten in combinatie met houten vloeren geven de badkamer een warme uitstraling.”

“Vervolgens worden de natte delen van de badkamer, zowel de vloer als de wanden, vaak in eenzelfde materiaal bekleed. Natuursteen, corian, tadelakt of kunstof zijn populaire keuzes. Een patchwork van verschillende materialen is passé.”

Inloopdouches en watervriendelijke systemen

Inloopdouches zijn momenteel niet weg te denken in de badkamer. Ook het gebruik van watervriendelijke systemen, zoals een douche met waterspaarkop of een waterspaartoets WC, zijn momenteel volledig opgenomen in elke badkamer.”

Wellness

“Meer en meer worden wellness en ontspanning deel van ons gezinsleven. We creëren dan ook mogelijkheden voor onthaasting in onze eigen woning. Zo zien we steeds vaker stoomdouches of baden met een massagesysteem opduiken in de badkamer. Ook een kleine sauna of een infraroodbank worden al eens in de douche geïntegreerd.”

“Soms is de tuin het verlengde van dit wellness gebeuren… Een buiten jacuzzi met buitendouche of een sauna in de tuin zijn hot.”

01/02/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?