De badkamer vernieuwen zonder breekwerk: 4 tips

Wil je je badkamer vernieuwen, maar zie je het niet zitten om je huidige badkamer volledig af te breken? Met deze handige tips geef je je oude badkamer onmiddellijk een nieuwe look zonder enige breekwerken.

Geef je badkamer een ander kleurtje

Leg je schilderborstels al klaar, want schilderen is de ideale manier om je badkamer een geheel andere uitstraling te geven. Ga je voor een strakke badkamer in zwart en wit? Of kies je liever voor een fleurig kleurtje? Ga op zoek naar kwalitatieve verf die waterbestendig is. Indien je schilderkwaliteiten te wensen overlaten, kan je het jezelf ook gemakkelijk maken en kiezen voor wandbekleding. De PanElle van Duscholux geeft je muren direct een kleurtje en is bovendien krasbestendig.

Vind je je muren wat te eentonig? Dan kan je altijd wandtegels of mozaïek toevoegen. Ze geven een extra ‘touch’ aan je badkamer. Zijn er daarentegen al badkamertegels bevestigd op je muren die te veel aandacht vragen? Dan kan je ook deze wandtegels overschilderen. Kies hier voor waterbestendige verf die bestemd is voor tegels.

Je kan niet alleen je muren in een ander jasje steken, ook je bad en badkamermeubels smeken soms om een nieuw kleurtje. Op die manier maak je van je badkamer één passend geheel.

Kies voor een nieuwe vloer

Ook de keuze van je vloertegels bepaalt de uitstraling van je badkamer. Is je vloer nog in goede staat, maar vind je hem niet meer mooi? Plaats dan nieuwe, flinterdunne keramische tegels bovenop je bestaande tegels. Let wel op: je bestaande tegels mogen niet los liggen en moeten glad zijn. Je laat dit werkje het best uitvoeren door een vakman. Zo ben je er zeker van dat je tegels perfect liggen.

Vervang je oude lampen

Vernieuw je je badkamer om hem een moderne look te geven? Dan mag moderne verlichting niet ontbreken. Koop lampen die genoeg licht geven, maar ook gedimd kunnen worden om een gezellige sfeer te creëren.

Voeg passende accessoires toe

De ‘finishing touch’? Kies de juiste accessoires! Sluit bijvoorbeeld een nieuwe douchekraan of nieuwe kranen voor de lavabo aan. Zo ben je al snel van die verouderde look verwijderd. Ook een andere spiegel kan al veel doen. Plaats daarnaast een nieuwe zeepverdeler, handdoekhouder, borstelhouder en WC-papierhouder en je badkamer krijgt onmiddellijk een heel ander uitzicht.

Zo creëer je met slechts enkele aanpassingen een volledig andere badkamer.

19/03/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?