De 6 grootste badkamertrends voor 2015

Een nieuw jaar, nieuwe trends. Dat geldt ook in de badkamer. Neem jij je voor om dit jaar je badkamer onder handen te nemen? Ontdek dan snel de grootse badkamertrends voor 2015.

1. Natuurlijke schoonheid in de badkamer

In de eerste plaats zijn natuurlijke materialen enorm populair in de badkamer. We denken hierbij aan houten of marmeren wastafelbladen en tegels uit natuursteen. Daarnaast wordt de natuurlijke schoonheid ook letterlijk geïnterpreteerd: planten zijn een must in de badkamer. Leuke voorbeelden zijn verticale muurbekleding met groen of een badmat gemaakt van mos. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk in de badkamer van 2015!

2. Vrijstaand bad of open douche

In 2015 kies je voor een vrijstaand bad of helemaal geen bad. Als je voor een vrijstaand bad kiest, krijgen de ronde en ovale modellen de voorkeur. De badkamers zonder bad pronken dan weer met een open douche die centraal in de badkamer geplaatst wordt. Met de glazen douchewanden lijkt het alsof je vrij in de badkamer doucht.

3. Badkamer reflecteert de rest van de woning

Vroeger werd de badkamer vaak erg sober ingericht. De nieuwste trends doorbreken die ‘sleur’. De stijl van de woning wordt doorgetrokken tot in badkamer. Woon je bijvoorbeeld in een heel strakke woning, dan krijgt jouw badkamer een even moderne look. Koos je voor landelijk? Dan mogen de authentieke elementen in je badkamer niet ontbreken.

4. Vloerverwarming in de badkamer

Onze huizen en dus ook onze badkamers worden kleiner. Om dit plaatsgebrek op te vangen, is de handdoekradiator een eerste oplossing. Wil je verwarming die totaal géén plaats inneemt? Dan kies je voor vloerverwarming in de badkamer! Die is trouwens niet alleen plaatsbesparend, ze is ook bijzonder aangenaam aan je voeten wanneer je uit de douche of uit bad komt.

5. Slim waterverbruik

De afgelopen jaren is energiezuinig leven een vereiste geworden. Ook in de badkamer doen we ons best om zo veel mogelijk energie te besparen. De nieuwste badkamertrends spelen hier dan ook op in. Zo staat het waterbesparende toilet in de picture, worden slimme douchesystemen gepromoot en doet de elektronische kraan zijn intrede. High tech is niet meer weg te denken uit de badkamer en helpt ons energievriendelijker te leven.

6. Vloertegels die een statement achterlaten

Een laatste nieuwigheid in de badkamer zijn de vloertegels die een statement maken. We denken bijvoorbeeld aan XL-tegels die de badkamer een luxueuze uitstraling geven. Daarnaast zijn ook geometrische tegels of tegels die een specifiek patroon vormen een mogelijkheid.

12/01/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?