BTW-vermindering renovatie badkamer & sanitair – 6% in plaats van 21%

Is jouw privéwoning meer dan 5 jaar oud? En is je badkamer dringend aan renovatie toe? Dan is dit hét moment om je badkamer te renoveren (en eventueel andere delen van je woning onder handen te nemen). Je betaalt nu namelijk maar 6% btw op materiaal en werkuren als je met een vakman werkt!

6% BTW voor renovatie badkamer & sanitair

De BTW-vermindering van 21% naar 6% voor renovatiewerken, vormt op zich al een goede reden om te verbouwen. Maar hoe zit dat juist? Aan welke voorwaarden moet je woning en de badkamer voldoen?

De BTW-vermindering geldt voor woningen ouder dan 5 jaar, die gebruikt worden als privéwoning en er moet een factuur gericht worden naar jou als eigenaar of huurder. Voldoe je aan deze eisen dan krijg je een vermindering op materiaal en werkuren. Dit wilt zeggen dat het sanitair (wc’s, bad, douche, lavabo…) aangesloten op de waterleiding of de riolering, bijhorende vaste badkamerkasten, ventilators en luchtverversers in de badkamer gerenoveerd kunnen worden aan 6% BTW.

Renovatie badkamer: enkele tips

Denk goed na voor je aan de badkamerrenovatie begint. Teken een plan via de Bathroomplanner met wat je wilt veranderen en welke zaken mogen blijven. Nadat je weet wat je wilt kan je de badkamercatalogi “het feest van het water” doorbladeren.

Als je nieuwe droombadkamer samengesteld is, neem je best contact op met een badkamerexpert. Zij kunnen een kritisch oog werpen op jouw dromen en eventueel nog ideeën aangeven.

Samen komen jullie zeker tot een verbluffend en haalbaar resultaat! 

30/01/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?