Badkamerrenovatie: wat kost het en wat zijn de mogelijkheden?

Bij een badkamerrenovatie komt heel wat kijken. Een goede voorbereiding en budgetbepaling zijn dan ook noodzakelijk. Ontdek hier hoeveel geld je opzij moet leggen om je droombadkamer te realiseren!

Een badkamerrenovatie voorbereiden

Een badkamerrenovatie start met een goede voorbereiding. Zo bespaar je kosten en werkuren. Schrijf gedetailleerd op wat er allemaal moet gebeuren. Teken eerst een plan uit. Hou rekening met de bestaande aan-en afvoerleidingen en de plaatsing van de deuren en de ramen. Bepaal zo waar je douche, bad en lavabo geplaatst moeten worden en maak optimaal gebruik van de ruimte. Met dat plan kun je dan naar een aannemer. Ben je echter een handige harry? Dan kan je natuurlijk de kosten drukken door een deel van de badkamer zelf te renoveren. Voor sommige delen doe je echter het best een beroep op een specialist. Zo ben je er zeker van dat je badkamer tot in de puntje afgewerkt is.

De kostprijs van een badkamerrenovatie

Hoeveel een badkamerrenovatie kost, hangt af van verschillende factoren:

  • De grootte van de ruimte: Hoe groter de ruimte, hoe meer werk, hoe meer meubelen je nodig hebt, en dus hoe hoger de kosten.
  • De keuze van de meubelen: Kies je enkel voor een bad of wil je ook een douche? Denk hierbij aan je gezinssituatie. Op oudere leeftijd kies je het best voor een inloopdouche. Heb je een gezin? Dan kies je het best voor een badkamermeubel met twee lavabo’s.
  • De keuze van de materialen: Tegels, kranen of baden van hoge kwaliteit kosten logischerwijs meer. Bepaal zelf in hoeverre je dit belangrijk vindt. Denk er wel aan dat kwalitatieve materialen minder snel aan vervanging toe zijn.
  • De graad van luxe.
  • De kosten van de aannemer.
  • De installatiekosten.

Omdat de prijs van een badkamerrenovatie van zoveel factoren afhangt, is het moeilijk om er een kostprijs op te plakken. De prijs kan variëren van 1.000 tot 20.000 euro. Voor een volledige badkamerrenovatie lopen de kosten echter al snel op tot 10.000 euro. Wil je meer luxe? Dan ligt de kostprijs eerder rond de 20.000 euro. Denk dus goed na over hoeveel je bereid bent om uit te geven. Hou ook nog wat budget opzij voor onverwachte problemen of kosten.

03/04/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?