Badkamerkasten: vintage of nieuw?

Is jouw badkamer aan een makeover toe? Leuk! Want dit is de perfecte aanleiding om voluit voor een nieuwe look te gaan. En die wordt grotendeels bepaald door de badkamermeubels. Want of je je nu wast in een strakke badkamer zonder franjes of in een romantische cottagebadkamer met roze accentjes: met je badkamerkasten kun je diezelfde badkamer een nieuwe en frisse look bezorgen. Ga je voor vintage of nieuwe badkamerkasten? Ontdek hier de do’s en don’ts.

Badkamerkasten met vintagelook

Wie  van vintage houdt, moet  veel tijd en geduld hebben. De meeste vintageliefhebbers maken er een sport van om in het weekend zo veel mogelijk antiek- en rommelmarktjes af te schuimen, op zoek naar dat ene meubelstuk dat perfect bij hun retro-interieur past. Maar het kan ook anders. Bijvoorbeeld door te kiezen voor nieuwe badkamerkasten met een vintagelook. Zo krijg je precies de gewenste retro-uitstraling , maar hoef je aanzienlijk minder tijd te besteden aan het uitzoeken van de juiste kasten voor jouw badkamer.

Retro badkamermeubelen

Tal van badkamerproducenten laten zich vandaag inspireren door de retrotrend. Je vindt dus heel gemakkelijk badkamerkasten in de nostalgische stijl. Ga voor een combinatie van wit en donkerhouten accenten, zoals de Hommage-collectie van Villeroy & Boch.

Of geef je badkamer een Scandinavische toets met de golvende lijnen en lichthouten accenten van de DuraStyle-badkamers van Duravit. Een ode aan de puurheid en perfectie van een klassieke badkamer.

 

Toch liever iets nieuws?

Heb je het toch meer voor een moderne look en volg je de allernieuwste trends op de voet? Dan is de keuze voor volledig nieuwe badkamerkasten natuurlijk perfect gelegitimeerd.

Ook hier bestaat er een ruim aanbod . De speelse en flashy badkuipen Stone One van Aquamass zijn bijvoorbeeld echte blikvangers in je badkamer.

Maar het kan ook sober en ‘classy’. Met een minimum aan accessoires (een badmat, een verlichte spiegel, een verticale wandkast) breng je een ode aan het minimalisme van de moderne, strakke badkamer, die een voorliefde voor gestroomlijnd design verraadt.

04/06/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?