Badkamerinspiratie: een ode aan ronde vormen

Starck 1 badkamercollectie

Badkamers zijn veelal rechthoekig van vorm. Niet alleen omdat het handig puzzelen is tijdens het inrichten van de badkamer, maar ook omdat de termen ‘strak’ en ‘modern’ vaak geassocieerd worden met ‘tijdloos’. En dat wil toch iedereen, een badkamer die nooit uit de mode raakt? Maar heb je ronde vormen al eens overwogen? Ze kunnen bijdragen tot een rustgevende uitstraling in je badkamer. En geef toe, dat wil ook iedereen.

Wellness in huis

Buiten de praktische functie van de badkamer is het ook de plek bij uitstek om te ontspannen. Na een drukke dag op het werk is er niets zo rustgevend als een lekker warm bad. Niet verrassend dat wellnessoorden zo succesvol zijn. En als je even nagaat, merk je al snel dat een wellness vaak gepaard gaat met afgeronde hoeken, ronde zwembaden en jacuzzi’s. Breng dat wellnessgevoel naar jouw huis en integreer ronde vormen in je badkamer.

Ronde spiegels

Spiegels en decoratie gaan hand in hand. Je kunt er naar hartenlust mee experimenteren. Wil je wat zachte, ronde vormen in de badkamer? Met een ronde spiegel is de klus zo geklaard. De ronde vormen zullen de strakke lijnen in je badkamer meteen in evenwicht brengen.

Heb je regelmatig last van aangedampte spiegels in de badkamer? Kies dan voor een badkamerspiegel met verwarming, dan is dit probleem voorgoed van de baan.

Meer badkamerinspiratie: ronde badkamermeubels

Mogen de ronde vormen iets meer overheersen in je badkamer? Dan kun je opteren voor ronde badkamermeubels. Een volledig rond bad of een afgeronde badkuip kunnen een echte eyecatcher zijn in je badkamer. Maar ook de look van je waskom draagt bij tot de uitstraling van de ruimte. In tegenstelling tot een geïntegreerde wastafel is een waskom niet ingebouwd. Dat waskommen de laatste jaren aan populariteit winnen, is niet verrassend, want met een waskom zijn de keuzes eindeloos: rond, ovaal, rechthoekig, vierkant, met of zonder afgeronde hoeken, driehoekig met afgeronde hoeken, …

Laat je inspireren door de badkamercollecties van Facq of vraag raad aan de badkamerspecialisten in een van de Facq-showrooms!

 

20/09/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?