Dit zegt je badkamerinrichting over je persoonlijkheid

Badkamerinrichting persoonlijkheid

Je beseft het zelf misschien niet altijd, maar je persoonlijkheid uit zich in alles wat je doet: je kledingkeuze, de muziek waarnaar je luistert of je badkamerinrichting. Ontdek wat kleuren, meubels en accessoires in de badkamer over jou zeggen.

Badkamerinrichting met kleuren

Niemand minder dan Goethe wijdde een hele studie aan de betekenis van kleuren. We nemen enkele kleuren onder de loep:

  • Wit is een tijdloze kleur die aan de basis staat van veel badkamerinterieurs. Het straalt rust uit en oogt onmiddellijk opgeruimd.
  • Rood is de kleur van liefde en passie. Maar rood is ook een erg aanwezige kleur en dus een gedurfde keuze in de badkamer.
  • Hou je van geel? Dan ben je wellicht een creatieve spring-in‘t-veld die altijd zin heeft om iets te ondernemen. Met gele muren in de badkamer breng je het zonnetje in huis.
  • Groen staat synoniem voor natuur. Net zoals een boswandeling erg ontspannend kan zijn, straalt de kleur rust en kalmte uit.
  • Blauw doet denken aan de lucht en de zee. Net zoals groen maakt de kleur ons rustig. Mensen met een blauwe badkamer dragen veelal reinheid en regelmaat hoog in het vaandel.
  • Zwart straalt ingetogenheid en elegantie uit. In een zwarte badkamer overheerst meestal een strakke en ordelijke sfeer.

Badkamermeubels naar jouw smaak

Een geslaagde badkamer staat of valt met de keuze van je badkamermeubels. Ze moeten functioneel zijn, voldoende comfort bieden en ook nog eens mooi aansluiten bij je smaak en de rest van de inrichting van je huis. Ben je een erg ordentelijk persoon, dan voorzie je maar beter voldoende opbergruimte. Gaat je voorkeur uit naar een milieuvriendelijke badkamer? Informeer je dan op voorhand over de verschillende opties. Heeft de rest van je woning een landelijke stijl? Trek dit dan door naar de badkamer.

Minimalistische-badkamerinrichting

Meer inspiratie voor je badkamerinrichting

De kleur van je muren en je badkamermeubels zijn de belangrijkste sfeerbepalers in de ruimte, maar vaak zit het ‘m ook in de details. Met leuke accessoires kan je de sfeer in de badkamer helemaal naar je hand zetten.

Ben je je badkamer aan het inrichten of renoveren? Laat je dan inspireren door het aanbod van Facq.

 

26/11/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?