Zelf je badkamer ontwerpen met deze handige tool

ME by Starck badkamer

Stel, ‘Staying alive’ galmt uit je doucheradio. Plots kom je tot het pijnlijke besef dat de jaren zeventig ook op andere manieren oververtegenwoordigd zijn in je badkamer. Misschien is dit hét moment om eens na te denken over een compleet nieuw badkamerontwerp. Je spendeert tenslotte heel wat tijd in dit deel van je woning, zelfs al heb je geen uren nodig om je haar in de plooi te krijgen of om de plooien uit je gezicht te wassen. Met deze handige tool heb je je renovatievrees zo overwonnen!

Je badkamer ontwerpen: kies niet voor de verrassing

Een bos bloemen op de tafel ontdekken als je thuiskomt na een lange werkdag, of weggekaapt worden door je partner voor een weekendje pure ontspanning … Verrassingen hebben vaak een positieve bijklank. Maar wanneer het over je badkamerrenovatie gaat, ligt dat toch wel even anders. Daarom is de bathroomplanner jouw gedroomde bondgenoot. Ontsnap aan miskleunen zoals een ligbad dat niet in je ruimte past, een budget dat na dag één al overschreden is of een douchewand die bijlange niet breed genoeg blijkt om het badkamermatje te behoeden voor je enthousiaste gespetter.

In 3 stappen naar een badkamer op maat

badkamer ontwerpen en tekenenOm met de bathroomplanner aan de slag te kunnen, hoef je heus geen architectuur of binnenhuisinrichting gestudeerd te hebben. De tool gidst je in drie eenvoudige stappen naar de badkamer van je dromen.

  • Stap 1: Bepaal je grondplan

Heeft je badkamer een T- of een U-vorm, een afgesneden hoek of is het net een brave rechthoek? De vorm is natuurlijk cruciaal om te zien welke kanten je uit kunt met je ontwerp. In stap 1 leg je het grondplan vast en ken je er de juiste afmetingen aan toe.

  • Stap 2: Kies je toestellen

In stap 2 zwier je ramen en deuren de virtuele ruimte in, zodat alles precies overeenstemt met jouw echte badkamer. Daarna sleep je de gewenste badkamermeubelen op hun plaats. Je hebt een ruime keuze, gaande van accessoires en baden tot douchewanden en wastafels.

  • Stap 3: Bekijk je ontwerp in 3D

Stap 3 houdt niets meer in dan je ontwerp bewonderen en eventueel bijschaven. Met een simpele klik zet je je grondplan om in een 3D-tekening, met vloeren en muren in een kleur naar keuze.

Je ideeën werkelijkheid zien worden was zelden zó eenvoudig.

 

18/05/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?