Badkamer inrichting – maak jouw droombadkamer!

Marie-Louise Hardy (59) werkt al 26 jaar als toonzaalverkoopster voor badkamerspecialist Lambrechts, waar ze zich toelegt op badkamer inrichting. Door de jaren heen heeft ze al ontelbaar veel badkamers samengesteld voor klanten van Lambrechts. Homeproved vroeg haar hoe je een droombadkamer ontwerpt.

De basiselementen van je droombadkamer

Homeproved: Welke elementen zijn onmisbaar in de badkamer?

Marie-Louise Hardy: “Dat is sterk afhankelijk van de klant. Onmisbaar is een goede, comfortabele douche met een goede douchekop of een regendouche én een goede thermostatische kraan. Een ligbad is niet altijd aan de orde, een wastafel is daarentegen wel vereist. Het is altijd interessant om een wastafelmeubel te plaatsen met verlichting erboven, zodat je in de spiegel kan kijken. Een toilet is dan weer voor iedere klant anders. Je kan de WC binnen of buiten de badruimte plaatsen. Persoonlijk vind ik een toilet in de badkamer handig, want dan ben je snel ter plekke.”

Homeproved: Hoe ga je tewerk bij de badkamer inrichting?

Marie-Louise Hardy: “Eerst maakt de klant een kleine ronde in de toonzaal om te kijken wat hij mooi vindt. Op basis daarvan vorm ik mij een idee van zijn smaak. Al is het maar een kraan, ik heb een aanknopingspunt nodig. Vervolgens vraag ik welke sanitaire toestellen de klant wenst en we trekken opnieuw naar de toonzaal, waar we een aantal mogelijkheden bekijken die voor hem van toepassing zijn. Zo wordt de badkamer à la carte samengesteld, in functie van zijn vraag.”

De verschillende badkamerstijlen

Homeproved: Zijn er bepaalde lijnen in badkamerstijlen?

Marie-Louise Hardy: “Er is altijd de hype van het moment, de trendy badkamers die nogal eens van stijl kunnen veranderen. Daarnaast heb je ook de tijdloze badkamers die vaak gekozen worden omwille van hun pure vormen. Je hebt ook de cosy, landelijke badkamers, waar je meer decoratie bij kan plaatsen. Tenslotte zijn er nog de echte design badkamers, daar speelt niet altijd het functionele maar vaak meer het visuele aspect een grote rol.”

Homeproved: Welke huidige badkamertrends merk je op?

Marie-Louise Hardy: “Afgelijnde, rechthoekige vormen zijn dé huidige trend voor badkamers! Maar we merken toch ook op dat de modellen stilaan weer een beetje naar afronding neigen.”

Tips voor de perfecte badkamer inrichting

Homeproved: Wat is volgens jou not done in de badkamer inrichting?

Marie-Louise Hardy: “Alles is mogelijk in de tijd van nu en ik sta open voor alle vragen. Badkamers aan de slaapkamer verbinden is populair. Je moet dan wel rekening houden met een vochtprobleem en zorgen dat je zeker een goede afzuiging hebt. Wat betreft inloopdouches: voor mij staat de klassieke douchebak even hoog in aanzien. Tegels zijn heel interessant, maar ze moeten goed geplaatst zijn en je moet zeker zijn dat het water nergens door kan. Een inloopdouche moet ook breed genoeg zijn, zodat je ook efficiënt kan poetsen. Voor rolstoelpatiënten is dit type douche wel altijd interessant.”

Homeproved: Heb je nog een interieurtip?

Marie-Louise Hardy: “Veel mensen hebben de neiging om zoveel mogelijk in de badkamer te proppen, maar let erop dat je nog genoeg bewegingsruimte vrij laat. Zo loop je elkaar niet in de weg.”

De badkamer van Marie-Louise Hardy

Homeproved: Al 26 jaar badkamerspecialist, hoe ziet jouw badkamer eruit?

Marie-Louise Hardy: “Mijn badkamer is zoals ik: bescheiden. Een badkamer moet zeker functioneel zijn. Zo vind ik soft closing, kasten die geluidloos sluiten, heel interessant. Zo weinig mogelijk lawaai maken en mijn huisgenoten niet storen, daar hecht ik veel belang aan. Een badkamer moet dus functioneel ingericht zijn, maar wel met een tikske frivoliteit. Ze mag zeker ook warmte uitstralen, zodat je jou op jouw gemak voelt tijdens het klaarmaken om aan de dag te beginnen. Deze warme sfeer kan je creëren met de juiste kleuren. De kleuren van de handdoeken en badmatjes aanpassen aan de seizoenen, een plantje in de badkamer zetten, een geur creëren met een verstuiver,… deze details zorgen ervoor dat je met een goed humeur aan de dag begint.”

 

04/05/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?