Badkamer inrichting: haardvuur in de badkamer

Hedendaagse badkamer inrichting kenmerkt zich door een grote trend: in moderne badkamers staat wellness centraal. Had u er al aan gedacht om eens een haardvuur in uw badkamer te plaatsen?

Luxe badkamer inrichting

De huidige badkamer is een ruimte van rust, van luxe, van wellust. Een haard in de badkamer past prima bij de tendens om van deze functionele ruimte een leefruimte en ontspanningsoord te maken. Whirlpools, regendouches, sauna en stoomcabines, maar ook haarden horen hierin thuis. Kan u het zich al inbeelden? U geniet van een ontspannend bad terwijl er op de achtergrond een haardvuur knispert en u gehypnotiseerd naar de vlammen kijkt… En een open haard in de badkamer is niet alleen ontspannend, het zorgt ook voor een aangename temperatuur die vereist is voor uw wellness rituelen.

Prakische tips

Met een haard in de badkamer schiet de wow factor van uw woning ongetwijfeld omhoog. Het lijkt misschien exclusief, maar zo onbereikbaar is een badkamerhaard niet. De trend van het moment is namelijk dat ruimtes die voorheen een min of meer gescheiden functie hadden, bij elkaar worden getrokken. Badkamer en slaapkamer lopen daardoor steeds vaker naadloos in elkaar over. Een doorkijkhaard tussen slaapkamer en badkamer is toch een perfecte ruimteverdeler? Beschikt u niet over een schoorsteen in de badkamer of heeft u een kleine badkamer? Ook dat is niet meteen een probleem: er bestaan nieuwe modellen van gashaarden, gaskachels en elektrische haarden die niet veel plaats innemen en niet via een schoorsteen moeten luchten. Zo kan u een haard in uw badkamer introduceren zonder dure verbouwingswerken.

Design badkamers

Sommige fabrikanten zijn gespecialiseerd in comfortabel en esthetisch badkamerontwerp. Zo wordt uw badkamer een ontspanningsoord. Zo wordt water niet gewoon een straal meer, het bruist, het parelt, het danst.

 

12/01/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?