Bad en douche combineren: een praktische oplossing

Een bad en douche combinatie is een ideale oplossing voor kleine badkamers. Een perfect compromis dus om het comfort van een bad te verenigen met het praktische aspect van een douche. Bad en douche combinaties zijn niet alleen heel praktisch. Ze hebben een design uitstraling en voldoen aan de wensen van heel het gezin.

Bad en douche combinatie: verschillende opties

Douchescherm, douchegordijn,… Er zijn verschillende mogelijkheden om een bad en douche combinatie mooi uit te rusten. Je vindt zeker een oplossing die aan je verwachtingen en je budget voldoet.

Douchescherm of douchegordijn

Als er al een bad in je badkamer is geïnstalleerd en je een bad en douche combinatie wilt verkrijgen, moet je gewoon een douchescherm of douchegordijn voorzien.

Douchegordijnen zijn gemakkelijk te installeren en relatief goedkoop. Ze worden gemaakt van PVC of stof en het spreekt voor zich dat ze tegen water bestand zijn. Tegenwoordig vind je er in allerlei kleuren en verschillende designs.

Doucheschermen bieden daarentegen een meer kwalitatieve en duurzame oplossing. Doucheschermen zijn meestal gemaakt van gehard glas en beschermen je badkamer tegen waterspatten en zeep. Er zijn modellen verkrijgbaar die je kan uitschuiven of gewoon draaien. Ze zijn gemakkelijk te installeren en verkrijgbaar in diverse formaten en beschikbaar in verschillende budgetklasses.

Bad en douche combineren is comfortabel

Een bad en douche combinatie bestaat uit een (lig)bad met extra plaats om een douche te nemen. Meestal bevindt er zich op het uiteinde van het bad een verstevigd en anti-slip gedeelte zodat er tijdens het douchen geen ongelukken gebeuren. In sommige gevallen moet je over de badrand stappen en in andere is er een deurtje voorzien. Die oplossing is uitermate geschikt voor wanneer je ouder wordt of wanneer je (kleine) kinderen hebt. Als je voor de laatste optie kiest, verkrijg je een elegante bad en douche combinatie die evenveel plaats inneemt als een ‘traditioneel’ bad.

Zoals je merkt, speelt een bad en douche combinatie in op de behoeften van heel het gezin en kan je er blijvend van genieten. Bovendien hoef je niet te kiezen tussen een bad of een douche, je hebt ze automatisch allebei! Interesse? Neem dan contact op met je badkamerspeciaalzaak.

07/12/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?